KKŠ-jev mesec Zemlje

Skrb za okolje je tema, ki presega meje in se dotika prav vsakega posameznika. Na Klubu koroških študentov smo zato organizirali projekt »KKŠ-jev mesec Zemlje«, ki se je začel 22. aprila z dnevom Zemlje in bo potekal vse do konca meseca maja. Opozoriti želimo na okoljsko problematiko in prikazati, kako lahko pozitivno vplivamo na okolje.

Zbiralna akcija oblačil

Projekt se je začel z zbiralno akcijo oblačil, ki je potekala po vsej Koroški med 23. in 30. aprilom. Skupaj z Raum AU, Marenberškim MKC Radlje ob Dravi, KMKC Kompleks, MCD Dravograd in Gimnazijo Ravne na Koroškem ter seveda z vsemi, ki so prispevali oblačila, smo zbrali ogromno lepih in unikatnih kosov, ki smo jih nato ponudili za nadaljno uporabo vsem obiskovalcem naše izmenjave oblačil, ki je potekala v soboto, 15. maja v prostorih KMKC Kompleks, na Ravnah na Koroškem.

Čistilna akcija

Da pa ne skrbimo le zase in svoje omare, ampak tudi za naravo, smo dokazali v soboto 22. maja, ko smo organizirali čistilno akcijo. To je bila priložnost za celotno Koroško, da stopi skupaj in pokaže, kako ji je mar za okolje. Čistilna akcija je potekala pod sloganom »vsak pred svojim pragom«. To pomeni, da nismo organizirali skupnega zbirnega mesta vseh udeležencev, ampak je bil vsak dobrodošel, da je polepšal svoj domači kraj v lastni režiji.

Veganski recepti

Tekom meseca lahko na našem Instagram profilu (@klub_koroskih_studentov) najdete veganske recepte, ki so jih delili tako domači kot tudi profesionalni kuharji. Recepti bodo popestrili jedilnik vsakega navdušenca veganskih receptov. Tisti, ki pa vam je to področje nekoliko tuje, lahko recepte preizkusite in se prepričate, kako pestra je rastlinska hrana.

Izmenjevalnica rastlin

Mesec Zemlje se bo zaključil z »Izmenjevalnico rastlin«, ki bo potekala v soboto 29. maja ob 11:00 na vrtu Kulturnega doma Stari trg v Slovenj Gradcu. Na dogodek ste vabljeni vsi bolj in manj izkušeni ljubitelji rastlin. Vsak lahko prinese kakršnokoli rastlino, ki mu počiva doma – vse od celih lončnic, do vodnih, listnih in drugih potaknjencev ter celo semen. Na dogodku bo tudi strokovnjak za rastline Jan Robin, ki bo delil svoje široko znanje o rastlinah in svetoval glede njihove nege.

S projektom »KKŠ-jev mesec Zemlje« želimo opozoriti na vsaj nekatera področja okoljske problematike in veseli bomo, če se nam boste pridružili na kakšnem od dogodkov!

Avtor: Kaja Večko

info@klub-kks.si | Spletna stran
Največja mladinska organizacija na Koroškem, ki že od leta 1952 skrbi za pravice koroških študentk in študentov!
Prejšnji članekKomentar: Čakajoč na pomoč
Naslednji članekZnani so nominiranci za kresnika
info@klub-kks.si | Spletna stran
Največja mladinska organizacija na Koroškem, ki že od leta 1952 skrbi za pravice koroških študentk in študentov!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.