Univerza na Primorskem se veseli evropskega uspeha

Modern housing  in Suffolk, UK
Foto: trgowanlock iz iStock

Konec oktobra je potekal hekaton Hack Startup Village, ki ga je v sodelovanju z Evropsko komisijo organiziral AgriFood Lithuania. Letošnji izziv se je imenoval: Let’s create an attractive village to live in. Med sodelujočimi je bila tudi slovenska ekipa Fakultete za turistične študije Univerze na Primorskem, ki je dosegla izjemen uspeh in zmagala!

Zmaga za ekipo UP FTŠ sTOUdio Turistica!

UP FTŠ sTOUdio Turistica so sestavljali mentor Tadej Rogelja, Jaka Godejša, Rudi Medved in Anna Marie Strmecki. Na hekatonu Hack Startup Village so se morali spopasti z izzivom Let’s create an attractive village to live in. In odšli so nasmejani, saj so v oktobrskem vikendu odnesli zmago na Primorsko.

Ekipa je z idejo o Living Learning Labih, s katerimi bi na vaseh fizično povezovali digitalne nomade, študente in lokalne ponudnike, navdušila in zmagala. Ekipa je s svojim petminutnim pitchem in odgovori na zastavljena vprašanja žirijo prepričala in si tako zagotovila prvo nagrado.

Prejeli so denarno nagrado v višini 2 tisoč evrov in povabilo za predstavitev svoje ideje na enega izmed vodilnih Evropskih forumov, Startup Village Forum, organiziranem iz strani Evropske komisije.

UP FTŠ sTOUdio Turistica do zmage na hekatonu Evropske komisije
UP FTŠ sTOUdio Turistica do zmage na hekatonu Evropske komisije Foto: on upr

O hekatonu Hack Startup Village

Depopulacija, nekonkurenčno gospodarstvo, beg možganov, pomanjkanje infrastrukture, nizki dohodki, omejen dostop do storitev, okoljska in socialna vprašanja so besede, ki se pogosto uporabljajo pri opisovanju podeželskih regij. Ali bomo tako za vedno videli podeželje? Koncept Startup Village, ki ga je sprožila Evropska komisija, predlaga nov, drugačen pristop. Vendar je pomembno vprašanje, kako lahko podeželje postane središče privlačnosti za startupe?

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

VIRupr.si
Prejšnji članekLipicanci in čebele na Unescov seznam? Bo Sloveniji uspelo?
Naslednji članekPridite v Citypark: Predstavil se bo novi Huawei Mate 50 Pro
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.