V Urugvaju našli ametistno geodo v obliki srca

Rudarji so trdo delali v novem rudniku Santa Rosa, podjetja Uruguay Minerals, na katalonskem območju v Artigasu v Urugvaju, blizu meje z Brazilijo.

Marcos Lorenzelli iz Urugvajskih mineralov je dejal, da je bil normalen dan na katalonskem območju v Artigasu. Delavci pa so dobili dovoljenje na območju, da začnejo z iskanjem geodov v novem rudniku. »Vendar je bil bazalt zelo trd, zato se je eden od njih pošalil, da zdaj morajo najti nekaj neverjetnega zaradi trdega dela, ki ga morajo opraviti tukaj.«

Kar nekaj dela je bilo potrebnega, da se je bazalt odprl. Toda vztrajali so, kar se je na koncu splačalo.

»Po dveh ali treh urah so premaknili bazaltno skalo in z bagerjem odprli ametistovo geodo v obliki srca – kakšen zaklad!« je razložil Lorenzelli.

Geode so različnih oblik in velikosti, vendar se je izkazalo, da je to povsem edinstvena najdba, ki je podjetje še nikoli ni odkrilo. »To je zelo edinstveno in prvič smo našli kaj takega,« je dejal Lorenzelli.

Kristal na razstavi
Uruguay Minerals

Najdbo delili s svojimi sledilci

Podjetje je to edinstveno najdbo takoj delilo s svojimi sledilci na njihovi spletni strani in različnih družbenih omrežjih, kjer je bila javnost precej presenečena. Mnogi ljudje so se odzvali z velikim presenečenjem in rekli, da je geoda videti čudovito. Drugi so trdili, da je to lahko znak ljubezni s planeta. Morali bi na to odgovoriti z ljubeznijo in namigniti na vse težave, ki jih povzroča človek.

Zdaj je to morda edinstvena najdba mineralov Uruguay Minerals, vendar to zagotovo ni edina oblika srca, ki jo ima podjetje. Svoje geode preoblikuje v različne oblike, med katerimi so med mnogimi različicami tudi srca, božična drevesa in angeli.

Preoblikovane geode
Uruguay Minerals

Kar zadeva to ametistno geodo v obliki srca, je Lorenzelli dejal, da so se odločili, da se je ne bodo dotaknili. Najdba je preveč dragocena in edinstvena, da bi jo lahko obdelali.

VIRBored Panda
Prejšnji članekNajboljše vaje, ki jih lahko delate doma s pomočjo naprav Huawei
Naslednji članekŠtudent kuha: najboljše domače tortilje

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.