Bo udeležba na paradi ponosa ponudila predsednika?

Janez Cigler Kralj kot predsedniški kandidat
Janez Cigler Kralj kot predsedniški kandidat Foto: on nsi

Za nekaj »vroče krvi« je poskrbel predsedniški kandidat Janez Cigler Kralj s svojimi odgovori na vprašanja o udeležbi raznih parad. Kandidat stranke NSi se pripravlja na hitro prihajajoče predsedniške volitve, v tem tednu pa je odgovarjal na vprašanja novinark hiše Pop TV.

Udeležba na paradi ponosa Janeza Ciglerja Kralja

»Bi se kot predsednik države udeležili pohoda za življenje?« se je glasilo prvo izmed glavnih vprašanj za predsedniškega kandidata. Njegov odgovor je bil sprva kratek: »Če bi bil povabljen,« in hkrati zavit v nejasnost. Sledil je precej klasični dialog z vprašanjem: »Ja?« in odgovorom: »Ja.«

»Bi se kot predsednik države udeležili parade ponosa, če bi bili povabljeni?« pa se je glasilo drugo vprašanje, na katerega je odgovoril na svoj način. »Če bi bil povabljen, bi se verjetno moral, saj sem tudi predsednik teh, ki prirejajo oziroma pridejo na parado ponosa,« je povedal.

»Sam se iz svoje oziroma kot nosilec svojih vrednot ne bi želel, ampak kot predsednik republike bi verjetno želel dati vsaki državljanki, vsakemu državljanu občutek, da sem njihov predsednik,« je odgovor dokončal Janez Cigler Kralj. Temu so sledili tudi odzivi na družbenih omrežjih, ki so klasično bolj v smeri NSFW izjav.

Člani stranke Nova Slovenija oziroma NSi stojijo za tradicionalnimi vrednotami, ko je govora o družini in ljubezni. Prav zaradi tega so že večkrat prišli navzkriž s slovenskimi državljani. Ali je to nekaj, kar bo vplivalo na izid predsedniških volitev na tak ali drugačen način? To bomo videli v naslednjih nekaj tednih, ko bodo volitve vse bliže in bliže.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekOcena filma: Blonde
Naslednji članekRover Zhurong našel dokaz o poplavah na Marsu

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.