Matjaž Han obljubil podjetnikom: »Nobena odločitev ne bo sprejeta brez vas«

Matjaž Han na srečanju Ministrstva za gospodarstvo in tehnologijo s podjetniki in obrtniki
Matjaž Han na srečanju Ministrstva za gospodarstvo in tehnologijo s podjetniki in obrtniki Foto: on gov

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han je nadaljeval srečanja s predstavniki gospodarstva, tokrat z vodstvom Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije in Kluba slovenskih podjetnikov. Dogovorili so se za redno sodelovanje, izpostavili pa so nadaljno krepitev dodane vrednosti in konkurenčnost podjetij. Minister Han je zagotovil, da nobena odločitev ne bo sprejeta brez njih.

Han, Meh, Pečečnik ter drugi obrtniki in podjetniki

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han, državni sekretar Dejan Židan in državni sekretar Matevž Frangež so se srečali z vodstvom Obrtno-podjetniše zbornice Slovenije in Klubom slovenskih podjetnikov. To sta bila predsednika Branko Meh in Joc Pečečnik ter številni podjetniki. Med izzivi so izpostavili nadaljnjo krepitev dodane vrednosti in konkurenčnosti podjetij, ukrepe za soočanje z energetsko krizo, pomanjkanje in nagrajevanje kadrov ter letalske povezljivosti Slovenije.

»Pomembno bo dobro medsebojno sodelovanje in dialog z namenom iskanja najboljših rešitev za izzive, ki so pred nami. Tukaj smo zato, da naredimo spremembe na bolje,« je poudaril Matjaž Han. Predsednik Branko Meh je pozdravil srečanje in izpostavil pomen tesnega sodelovanja med ministrstvom in gospodarstvom. Predsednik Joc Pečečnik je srečanje ocenil kot zelo pozitivno. Dogovorili so se za redno mesečno sodelovanje s ciljem hitrega reševanja problemov.

Matjaž Han izrazil pripravljenost za reševanje teh izzivov

Vsa podjetja se soočajo z energetsko krizo, je pojasnil Branko Meh in vse prisotne pozval k enakopravni obravnavi poslovnih subjektov pri sprejemu omilitvenih ukrepov za blaženje te krize. Na kaj so še opozorili podjetniki?

  • nujno reševanje problematike davčne obremenitve plač
  • nagrajevanje strokovnjakov, ki so ključni za razvoj podjetij
  • pomanjkanje kadra
  • zmožnost hitrejšega zaposlovanja tujih delavcev

Minister Han je izrazil pripravljenost za reševanje teh izzivov. Prav tako so se vsi sodelujoči strinjali v tem, da Slovenija potrebuje boljše letalske povezave. Zelo pomemben delček pa so pristavili podjetniki, ki so opozorili na to, da bi morali imeti enake možnosti pri potegovanju za nakup podjetij, ki so v lasti države.

Gospodarsko ministrstvo bo pri povezovanju ministrstev, ki bodo potrebna za rešitve, igralo ključno koordinacijsko vlogo. Kot je rekel minister Matjaž Han in zagotovil obrtnikom ter podjetnikom: »Nobena odločitev ne bo sprejeta brez vas.« Če bo temu res tako, bomo videli v naslednjih mesecih.

Urednik portala Student.si

VIRgov.si
Prejšnji članekOdpuščen, ker je razkril, da je Googlova umetna inteligenca prepametna
Naslednji članekPoletna praksa na socioterapevtskem taboru – ČEZ MOST reke IDRIJCE V DRUGAČEN SVET

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.