Minister se je sestal s predstavnikoma Kluba zamejskih študentov

Srečanje Ministra Mateja Arčona in predstavnikov Kluba zamejskih študentov Luke Paljka in Igorja Terčona
Srečanje Ministra Mateja Arčona in predstavnikov Kluba zamejskih študentov Luke Paljka in Igorja Terčona Foto: on gov

V sredo, 12. oktobra, je Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon sprejel predstavnika Kluba zamejskih študentov. Predsednik Luka Paljk in podpredsednik Igor Terčon sta predstavila aktivnosti, delovanje in projekte kluba, ki obstaja že osem let.

Ploden sestanek predstavnikov in ministra

»Občutek imamo, da je bil sestanek zelo ploden in porodilo se je veliko idej za nove projekte,« so zapisali pri Klubu zamejskih študentov in dodali: »Veseli nas in v ponos nam je, da KZŠ že od samega nastanka goji in nadgrajuje odlične medsebojne odnose z Uradom vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, čigar priča je tudi današnji sestanek z našim predsednikom Luka Paljk in podpredsednikom Igor Terčon. Z uprtim pogledom prihodnjim izzivom naproti, nasvidenje do naslednjega srečanja.«

Namen kluba je povezovanje študentov iz zamejstva, ki študirajo v Sloveniji. S tem namenom pripravijo vrsto dogodkov. Posebno pozornost namenjajo tudi bodočim študentom, prav zanje namreč vsako leto pripravijo Dan odprtih vrat, na katerem predstavijo študij v matični domovini, pri tam lahko ponudijo odgovore na številna konkretna vprašanja, saj so bili tudi sami pred kratkim v njihovih čevljih. Vsako leto se predstavijo na Škisovi tržnici ter uspešno sodelujejo tudi z drugimi študentskimi organizacijami in društvi. Prav tako je njihovo pomembno poslanstvo ozaveščanje o zamejstvu, skupnem narodnem prostoru in zamejski kulturi ter tradiciji v matični Sloveniji.

Več o Klubu zamejskih študentov lahko izveš na njihovem FB profilu.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekVulgarni oglasi se bolje prodajajo
Naslednji članekKdaj in kje lahko predčasno glasujem za predsedniške volitve?

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.