Odobren 13-milijonski projekt za mlade!

lots of euro bills on the table
Foto: darkojow iz iStock

Program »Projektno učenje mlajših odraslih« je prejel 13 milijonov evrov odobrenih sredstev. Izvaja ga Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnostim, sredstva pa bodo namenjena mladim od 15. do 29. leta starosti.

Projektno učenje mlajših odraslih

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je izdalo prvo odločitev o podpori v okviru Programa evropske kohezijske politike 2021–2027 in odobrilo 13 milijonov za PUM-O+, kot se imenuje program. Ob tem je minister dr. Aleksander Jevšek povedal: »To je dokaz, da smo pripravljeni na izvajanje nove finančne perspektive «

Skupaj z zunanjimi izvajalci bo Zavod RS za zaposlovanje v okviru projekta poskrbel za opolnomočenje mladih med 15. in 29. letom starosti, ki niso zaposleni, niti se ne izobražujejo oz. jim grozi izpad iz izobraževalnega sistema.

Team of young college students working on study project in university library, using laptop, writing notes at table with books, sharing learning tasks. Top aerial view
Foto: fizkes iz iStock

Omogočal bo nadaljevanje izobraževanja za pridobitev izobrazbe ter vstop na trg dela. S tem bo prispeval k povečevanju zaposljivosti, socialni vključenosti ter doseganju enakih možnosti za najmanj 1800 mladih po celotni Sloveniji.

Celotna vrednost projekta je 13 milijonov evrov, od tega bo Evropski socialni sklad plus prispeval 8.417.500,00 evrov.

Urednik portala Student.si

VIRgov
Prejšnji članekIZTEKAJOČI RAZPIS: Denarna pomoč študentom v stiski
Naslednji članekSkrivnostno razkritje v središču naše galaksije

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.