Žan Mahnič »razhajkal« Slovenijo s svojim besednim zakladom

Žan Mahnič bi razhajkal protestnike, če bi bilo po njegovo
Žan Mahnič bi razhajkal protestnike, če bi bilo po njegovo

Žan Mahnič je poslanec SDS, ki je v zadnjih dveh letih opravljal delo državnega sekretarja za nacionalno varnost v kabinetu premierja Janeza Janše. Ko so se pričenjali petkovi in sredini protesti, se je govorilo, da naj bi bil on tisti, ki je usmerjal policijo. Na seji odbora za notranjo politiko je to idejo povsem v svojem stilu tudi ovrgel. Te je prepričal?

Žan Mahnič bi razhajkal protestnike, če bi bilo po njegovo

»Daleč od tega, da bi jaz odločal takrat, kaj naj policija počne. Verjemite mi, da če bi jaz odločal, potem ne bi bil samo trikrat ali na štirih protestih uporabljen vodni top ali pa solzivec, ampak bi razhajkali te protestnike že na prvih dveh protestih in v Ljubljani naredili red. To bi bilo, če bi jaz odločal. Tako pa nisem in so lahko kolesarji protestirali in delali po Ljubljani, kar so hoteli,« je le košček tega, kar je Žan Mahnič povedal na seji odbora za notranjo politiko. Posnetek je seveda ža zaokrožil po internetu, prejeli pa smo še en dokaz besednega zaklada slovenskih poslancev v hramu demokracije.

Prav slednja beseda, demokracija, je tista, ki je nekakšna brca v temo tega izvzetka govora gospoda Mahniča. Ako bi odločal on, bi bili protestniki razhajkani že na prvih dveh protestih in v Ljubljani bi bil red. Tako pravi sam, a ti kolesarji so imeli očitno neverjetno srečo, saj ni odločal on. Potrebno se je vprašati, kaj sploh pomeni slovenska demokracija in kaj je to razhajkanje?

Kaj pomeni razhajkati in kaj je demokracija?

Precej bizaren in kmalu bivši vladi pisan na kožo, je opis besede razhajkati v SSKJ:

razhájkati -am dov. (ȃ)

  1. 1. med narodnoosvobodilnim bojem s hajkanjem razgnati, razpoditi: razhajkati bataljon, četo
  2. 2. pog. razgnati, razpoditi: razhajkati roparsko tolpo
    ● pog. razhajkati pretepače ločiti, razgnati; pog. vodstvo kluba so razhajkali razpustili

Za odgovor o demokraciji pa lahko brez kakršnega koli pogledamo kar na njegov Twitter profil, kjer je retvital zapis Dejana Kaloha v katerem je komentiral komentar o Leni Gurgevič na seji odbora za pravosodje. Del tvita tako opisuje popolno nekompetentnost za vodenje OP. »A po drugi strani – naj državljani Slovenije vidijo, kaj vse se je priteplo v hram demokracije.«

Kjer se lahko marsikdo strinja, je verjetno končni hešteg zapisa. #Katastrofa. Marsikaj je katastrofa v zadnjih letih.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekSolze, ki jih ni je napeto, skrivnostno in ganljivo branje
Naslednji članekStarodavna DNK razkrila skrivnost žrtev Pompejev

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.