5 nasvetov za varčevanje s termostatom

Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali nadzorovati račune za energijo.

  1. Postavite termostat za svoj ogrevalni ali ohlajevalni sistem tja, kjer ne bo vplivov, ki bi lahko povzročili napake v merjenju. Če je termostat na prepihu, izpostavljen direktnim sončnim žarkom ali preblizu ogrevalnega vira, ne bo učinkovito deloval.
  2. Kadar ste od doma dlje časa, nastavite termostat na najnižjo nastavitev. Če ni nevarnosti, da bi zamrznile cevi ali poškodovali drugi gospodinjski predmeti, popolnoma izključite ogrevalni sistem.
  3. Nastavitev termostata s tedenskim urnikom vam omogoča varčevanje z gorivom in denarjem, saj lahko ta po nastavljenem urniku samodejno dvigne in zniža temperature.
  4. Izogibajte se nenehnim spremembam in prilagoditvam temperature na termostatu, ker vam to lahko pomeni večjo rabo energije. Ko se vrnete v stanovanje, potem ko je bil termostat izklopljen, ne nastavljajte višjih oz. nižjih temperatur od želene. Večja odstopanja od želene temperature v splošnem ne bo povzročila hitrejšega ogrevanja/hlajenja doma.
  5. Znižajte temperaturo na termostatu, kadar pričakujete več gostov v svojem domu. Ljudje ustvarjajo toploto, in skupina ljudi lahko hitro dvigne temperaturo.
ekosklad@ekosklad.si | 01 241 48 20 | Spletna stran

Projekt podpira Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad.

Prejšnji članekUniverza v Mariboru na področju fizike in astronomije ponovno med najboljšimi na svetu
Naslednji članekLord of the Dance prihaja v Ljubljano!
ekosklad@ekosklad.si | 01 241 48 20 | Spletna stran

Projekt podpira Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.