Kitajska: »ustvarili bomo živalski vrt za ljudi«

Tako v Aziji kot po svetu ljudje že desetletja v svojo korist sekamo gozdove. Na mestih, kjer so prej kraljevale živali in rastline, gradimo luksuzne hotele, živali pa zapiramo v kletke, skozi rešetke katerih vanje zijajo obiskovalci teh bajnih turističnih kompleksov.

Ameriški arhitekt Bill Bensley, ki dela v Bangkoku, je nedavno dobil ponudbo, da bi v kitajskem mestu Wuchuan načrtoval hotelski kompleks z živalskim vrtom. Na srečo Bensley ni samo arhitekt, temveč tudi nekdo, ki se zavzema za varovanje narave in živali. Idejo svoje stranke je tako obrnil na glavo: v kletke, torej luksuzne sobe, bodo zaprli goste, ogrožene in eksotične živali pa se bodo prosto sprehajale okoli njih.

Bensley je znan kot arhitekt luksuznih hotelskih kompleksov, ki goste na tak ali drugačen način ozavešča o ohranjanju narave in živalskih vrst. Njegov Shinta Mani Wild rezort v Kambodži je gostom na primer dostopen le po 380 metrov dolgi žični drči, ki ponuja čudovit pogled na narodni park South Cardamom. Gostje hotela so povabljeni, da se pridružijo obhodom za nadzor divjih lovcev.

Novi kitajski hotel bo imel 2400 sob oziroma kletk, za vsako bodo porabili približno milijon dolarjev. Južna kitajska komunistična partija je že odobrila selitev živali iz živalskih vrtov po vsej Kitajski na 2000 hektarjev veliko parcelo okoli novega človeškega vrta. Tam se bodo mirno sprehajale okoli v luksuzne kletke zaprtih ljudi.

The Spirit of BENSLEY

VIRCNN
Prejšnji članekPodnebne spremembe bodo prinesle nove pandemije
Naslednji članekNovi Huawei P40 prinaša mobilno fotografijo naslednje generacije

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.