Kmalu v Mariboru! Izposoja koles

Že z lanskim letom bi moral v Mariboru zaživeti sistem souporabe oziroma izposoje koles, a se je projekt nekoliko zavlekel. Pred dnevi pa je mariborski župan Saša Arsenovič napovedal, da bo v mestu kmalu na voljo izposoja javnih koles. Maribor se bo tako pridružil drugim slovenskim mestom, ki tak sistem že imajo v uporabi. Nasproti jim stoji samo še izbira partnerja in koncesionarja za postavitev kolesarskih postaj.

Petnajst postaj in 130 koles

V prvem sklopu naj bi v mestu zaživelo petnajst kolesarskih postaj, ki bi vsebovalo 130 koles za izposojo. Glavna mreža sistem bo postavljena v mestnem središču in desnem bregu Drave. Sčasoma pa bodo mrežo razširili tudi po drugih delih mesta in izven njega. Izbrani koncesionar bo poskrbel za vzpostavitev sistema souporabe koles v koncesiji, ki bo trajala petnajst let. V zameno pa bo občina zemljišča za postavitev kolesarskih postaj, zagotovila povsem brezplačno.

»Tako bomo stopili v korak z najrazvitejšimi mesti, ki ta sistem imajo. Eden od kriterijev za merjenje razvitosti mesta je tudi uporaba samih koles,« je povedal Andraž Mlakar iz občine Maribor na lanskoletni predstavitvi projekta. Kot rečeno, se predvideva tudi širitev sistema, a je le to odvisno od potreb in želj uporabnikov. Želja samega mesta je povezava z drugimi občinami, saj je trenutno v procesu urejanja, povezava med Rušami in Limbušem.

Maribor bo postal kolesarsko mesto
Maribor bo postal kolesarsko mesto

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekLast minute: Kadrovske štipendije Banke Slovenije
Naslednji članekVpis na fakultete: Odprt drugi prijavni rok
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.