EUTOPIA prejela sredstva programa Obzorje

Program podoktorskih štipendij za znanost in inovacije zveze EUTOPIA, katere vodilna članica je Univerza v Ljubljani, je prejel sredstva programa obzorja 2020. Program je izbran za sofinanciranje v okviru Marie Skłodowska-Curie COFUND, ki je del programa za raziskave in inovacije Obzorje 2020 Evropske komisije.

Program podoktorskih štipendij EUTOPIA je s skupno 10,2 milijona evrov ambiciozna pobuda za usposabljanje 76 mladih raziskovalcev. Usposabljanje bo potekalo na petih raziskovalnih področjih: inženiring materialov, podatki in inteligenca, zdravje, trajnost ter blaginja in vključenost. 5,6 milijona evrov bo prispevala Evropska unija, članice zveze EUTOPIA pa 4,6 milijona evrov.

Razišči

Poleg Univerze v Ljubljani bodo sodelovale še Univerza Vrije iz Bruslja, Univerza v Göteborgu, Univerza Pompeu Fabra iz Barcelone, Univerza v Warwicku in Univerza CY Cergy Paris.

Prvi razpis za prijavo bo objavljen jeseni 2020. Štipendisti bodo svobodni pri izvajanju svojega raziskovalnega projekta, deležni pa bodo tudi strokovnega mentorstva in najsodobnejše raziskovalne infrastrukture. Program podpira več kot 45 podjetij, lokalnih organov in neprofitnih organizacij, ki so pripravljeni usposabljati ali gostiti raziskovalce na izmenjavi.

VIROsta
Prejšnji članekSloveniji grozi ekološka katastrofa nacionalnih razsežnosti
Naslednji članekUjeli močan ponavljajoči radijski signal iz oddaljene galaksije

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.