Študenti nagrajenci Krke tudi letos

krkine nagrade, podelitev
Foto: Krka, tovarna zdravil, d. d.

Krka nagrade mladim podeljuje z namenom, da bi jih spodbujala k ustvarjalnosti, raziskovanju in razvoju. V podjetju želijo spodbujati mladostno zagnanost in strmenje k odličnosti v raziskovalnem delu.

Dr. Aleš Rotar, predsednik Sveta Sklada Krkinih nagrad, je ob letošnji podelitvi poudaril, da v času neprestanih sprememb v družbi in svetu ostaja le nekaj stalnic, ena od teh je zagotovo znanje. Pravi, da so letošnje Krkine nagrade dokaz, da smo v znanosti na pravi poti. Po njegovih besedah so letošnje naloge, sploh nagrajene, dokaz, da je za uspešno raziskovanje potrebno ogromno znanja.

Letošnje nagrade in nagrajenci

Letos so podelili že 52. Krkine nagrade za dodiplomske in podiplomske raziskovalne naloge. Na tokratni razpis je 108 mladih raziskovalcev in raziskovalk prijavilo 101 raziskovalno delo s področja farmacije, kemije, medicine, biotehnologije in drugih sorodnih ved.

Svet Sklada Krkinih nagrad je petim raziskovalnim nalogam namenil najvišjo, veliko Krkino nagrado. Seznam nagrajencev s povzetki njihovih raziskovalnih nalog je dostopen na tej povezavi, spodaj pa si lahko ogledaš še video s podelitve.

  • Velika Krkina nagrada za raziskovalno delo
  • Krkina nagrada za dodiplomsko in podiplomsko raziskovalno nalogo
  • Krkina nagrada za srednješolsko raziskovalno nalogo
  • Krkino priznanje za srednješolsko raziskovalno nalogo

 

Prejšnji članekNajboljši koktejl za noč čarovnic
Naslednji članekNajboljše komedije-grozljivke za noč čarovnic

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.