101 dieta

Ločevalna dieta, dieta z jogurtom, dieta z grenivko, hitra dieta, mediteranska dieta, beljakovinska dieta, … in še in še bi lahko naštevali.

Dekleta se vedno sprašujemo, kako se znebiti odvečni kilogramov, katera dieta najučinkovitejša, kakšne dieta prakticiramo?

»Poskusila sem veliko diet. Najbolj učinkovita je bila 90 dnevna ločevalna dieta. Za njo sem se odločila, ker sem imela občutek, da mam preveč kg in da moram shujšat. Na konce sem res izgubila kar nekaj kilogramov, ampak tudi vse pridobila nazaj. Če hočeš kg ohraniti, se moraš diete držati kar nekaj časa, tako rečeno celo življenje.« Tatjana.

»V tretjem letniku srednje šole sem se odločila za ločevalno dieto in bila je zelo uspešna, saj sem izgubila kar 20 kg. Za dieto sem se odločila, prvo zaradi osebnega počutja in boljšega izgleda, pa tudi zato, ker so me nekateri zbadali in sem se počutila nesrečno. Na koncu diete sem spoznala, da se vse da, če se le hoče. Z malo volje in energije je cilj zagotovljen:).« Katja.

»Nikoli se nisem odločila za nobeno dieto. Ponavadi vse skozi gledam kaj jem, da jem zdravo, čim manj sladkarij in ostalih nezdravih jedi. Vedno jem zjutraj in imam čez dan 5 manjših obrokov (če mi le čas dopušča). Po 6 uri zvečer ne jem ničesar več. Čez dan spijem ogromno tekočine, kar pomaga k čiščenju telesa in zastajanje vode. Potrebno je tudi gibanje, če ne drugega, kakšen sprehod v naravo, trebušnjaki, itd….« Barbara.

»Kot vse punce, sem bila tudi jaz v letih pubertete, ko se ti telo spreminja, obremenjena s svojo težo. Shujšati sem poskušala s 101 dieto. Ponavadi neuspešno. Sedaj, ko sem malce starejša:) sem ugotovila, da dieta brez športa in s samim stradanjem res ne pomaga. Danes sem sama s sabo zadovoljna. No…lahko bi bila kakšna kilca manj, a se s tem ne obremenjujem več. Niti tehtnice nimam več doma. Zame so “tehtnica” hlače, ki mi niso več prav.« Katra.

Mojca Buh

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.