Duševni mir: 5 stvari, ki jih lahko narediš za boljše počutje

Duševni mir in kako ga izboljšati v 5 korakih
Duševni mir in kako ga izboljšati v 5 korakih Foto: Poike iz iStock

Duševni mir je zelo pomemben v našem vsakdanu. Veš, da je 5 stvari, ki jih lahko narediš, da izboljšaš svoj duševni mir in počutje?

Privošči si sproščujočo prho

Navadno si kot sprostitev zamišljamo poležavanje v kadi z dobro knjigo, vendar je lahko tuš še boljši. Imel boš občutek, da voda lahko odplakne vse tvoje težave. Za razbistritev glave se oprhaj z mlačno do hladno vodo, za pomiritev pred spanjem pa naj bo voda malenkost toplejša.

Privošči si nekaj minut svežega zraka

Zaprti prostori znajo postati utesnjujoči in zato te lahko popade tesnoba. Vzemi si pavzo od dela, učenja, pospravljanja, ali česar koli že in pojdi ven. Zadihaj s polnimi pljuči in poskusi ne-misliti na nič.

Svež zrak za duševni mir
Svež zrak za duševni mir Foto: alfcermed iz Pixabay

Beri

Karkoli te potegne. Lahko je to roman, skozi katerega se boš znašel v čisto drugem svetu in v tuji zgodbi. Če ti bolj leži krajša literatura, se loti stripa ali preprosto prelistaj revijo. Pomembno je, da se za nekaj ur odmakneš od modre svetlobe ekranov in začutiš pristnost tiskane literature.

Omisli si rastlino

Skrb za rastlino je zelo pomirjujoča aktivnost, ki zopet pridobiva na popularnosti med mladimi. Trenutni hit so zelene rastline, lahko pa si omisliš tudi cvetoči vrtiček ali celo gredico dišavnic. Na preprost način se boš povezal z naravo in s prvinskim nagonom, ki nas žene v skrb za nekaj živega. Dotakni se lista, pobožaj korenine, presajaj sam in si pri tem umaži roke.

Na youtubu poišči komade, ki te spominjajo na preteklost

Pesmi, ki si jih poslušal v srednji ali celo osnovni šoli, te bodo vrnile v preteklost. Vsako izmed besedil bodo spremljali spomini in občutja, ki te bodo spravila v dobro voljo in ti na obraz narisali nasmeh.

Snoop Dogg & Wiz Khalifa - Young, Wild and Free ft. Bruno Mars [Official Video]

V komentarju nam zaupaj, kaj tebe pomirja. Morda skodelica kave ali sprehod s štirinožcem? ?

Prejšnji članekPozor, ljubke živali na obzorju! 15 najboljših finalistov za Nagrado za komične fotografije prostoživečih živali
Naslednji članekOdkrili najmočnejši trk dveh črnih lukenj do sedaj

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.