Akcija Sam? Ni panike ozavešča o paničnih napadih, tesnobi in osamljenosti

Med pandemijo so se duševne stiske številnih povečale. Depresija in tesnoba sta vse pogostejši, a žal je zaradi trenutnih razmer težko priti do strokovne pomoči. V ta namen so študenti psihologije Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani organizirali preventivno akcijo Sam? Ni panike.

Njen namen je ozaveščati javnost o paničnih napadih, tesnobi in osamljenosti. Znanstveniki ocenjujejo, da vsak posameznik vsaj enkrat v svojem življenju doživi panični napad. Ta je lahko zelo travmatična izkušnja, še posebej prvič. S tesnobo pa se v trenutni situaciji sooča skoraj vsak, saj živimo v nenehnem stanju negotovosti.

Ženska vdihava v vrečko

Akcija je namenjena vsem, ki imajo podobne težave, pa tudi tistim, ki bi želeli pomagati nekomu v stiski. Na njihovem Facebook profilu lahko najdeš različne uporabne vsebine, od soočanja s tesnobo do premagovanja osamljenosti. Vsebine so podane na preprost in razumljiv način, ki lahko pomaga vsem.

Če se torej spopadaš s takimi težavami ali poznaš koga, ki je tesnoben, ga povabi, naj si ogleda Facebook profil akcije Sam? Ni panike. Študenti psihologije organizirajo tudi dogodke, kjer obravnavajo teme, ko so panični napadi in kako si pomagati pri osamljenosti. Gre za resnično pomembno tematiko in pomembno je, da se zavedamo, da v še tako hudi psihični stiski nismo sami.

Duševno zdravje je pomembno

 

Urednica revije Študent

Prejšnji članekAkademija Strojnik.si – vsebine, ki so blizu mladim
Naslednji članekBog mi je priča pokaže Grčijo in Grka pred padcem
Katja Stojić

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.