Celulit za vse

Veliko se nas počuti neprijetno v kopalkah, ker se vidi čisto vsaka maščobna blazinica, zato se poslužujemo najrazličnejših trikov za njihovo prikrivanje. Zapravimo lahko veliko denarja za bolj čvrsto kožo, a v večini primerov nič ne deluje.

Modna industrija nam pravi, da je celulit odvečna maščoba, ki se je moramo nujno znebiti. V bistvu pa imajo celulit lahko tudi vitke osebe, ne samo tiste s par odvečnimi kilogrami. In ja, tudi moški ga imajo. Sicer manj kot ženske zaradi razlik v konstrukciji telesa, ampak imajo ga vseeno.

Vse kreme in losjoni, ki obljubljajo čudežno spremembo, v resnici ne delujejo. Celulita ni mogoče v celoti odpraviti. Lahko ga zmanjšamo s telovadbo, določeno hrano (kumare in paradižnik), ampak izginil ne bo nikoli. Tudi kajenje vpliva nanj, zato je to odlična motivacija za opustitev te grde razvade.

Celulit pa je pravzaprav nekaj povsem normalnega. Zdravniki namreč opozarjajo, da je to povsem naraven del naših teles. Lepotna industrija pa seveda vidi priložnost v zaslužku, zato prodaja nešteto produktov, ki obljubljajo nemogoče.

Zato nehaj zapravljati denar za vse tiste kreme in raje odidi na sprehod, učinek bo precej boljši. In zapomni si, da se nimaš ničesar sramovati – praktično vsi imamo celulit. Dobrodošla v klubu.

Urednica revije Študent

Prejšnji članekMalo je zmanjkalo za evropsko jesen v Mariboru
Naslednji članekKako do odličnih uličnih fotografij

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.