Dvižna miza ti bo izboljšala življenje

Učenje, delo, hrana, branje in še marsikaj. Vse to počnemo zmeraj dlje in bolj obsežno s tem pa pridejo nekatere težave. Slabša drža, manj gibanja, pridobivanje kilogramov in poslabšanje zdravja. In kot ima vsaka naloga pravilno rešitev, jo imamo tudi rešitev za te štiri težave. Rešitev se imenuje dvižna miza, mi pa ti bomo predstavili prednosti mize, za katero lahko sediš ali stojiš. In teh je več kot pri navadni mizi, tako da se pripni in pripravi na adrenalinsko potovanje po Študentovih nasvetih za zdravo življenje.

Prekomerno sedenje škodi zdravju in povečuje »šlaufke«

Ali si vedel, da pri stanju pokurimo več kalorij kot pri sedenju? Res je, a to si verjetno vedel. Nisi pa vedel, da so opravili štiriletno študijo, kjer so osebe, ki so namesto sedele za mizo preprosto stale, in izgubile povprečno 10 kilogramov. Preprosta odločitev, da boš med učenjem ali delom stal, ti lahko požge kar tisoč kalorij v enem tednu. To je prvi korak k boljšemu življenju, a k temu se še vrnemo. Zdaj si poglejmo pozitivne vidike dvižne mize.

Zniža se sladkor v krvi

Dolgotrajno sedenje za mizo je psihično utrujajoče in velikokrat posežemo po razvedrilu, ki je največkrat kar prigrizek. Z meritvami bi opazili hiter vzpon sladkorja v krvi po tem, ko smo nekaj pojedli ali popili. Študije pa so pokazale, da je bil ta vzpon kar 43 % višji pri tistih, ki so ob tem sedeli, kot pri stoječih osebah. In z nižjim sladkorjem v krvi je tudi veliko manj možnosti za razvoj sladkorne bolezni, ki pa si je ne želimo. Rešitev? Dvižna miza.

Manj bolečin v hrbtu

Prekomerno sedenje je največji vzrok za bolečine v hrbtu. Sodelujoči pri mnogih raziskavah so zabeležili kar 35-odstotno olajšanje bolečin v hrbtu, po tem, ko so se odločili za stanje med opravljanjem dela. To je bilo po enem tednu. Po štirih tednih pa so se njihove bolečine zmanjšale za več kot polovico. Vrnitev v sedeči položaj za dva tedna je te težave in bolečine vrnil. Stanje med učenjem, delom, branjem in drugim te bo obranilo pred bolečinami v hrbtu. Rešitev? Dvižna miza.

Manj bolečin v hrbtu, ki se pojavijo pri sedenju za mizo
Manj bolečin v hrbtu, ki se pojavijo pri sedenju za mizo

Več veselja in energije

Res je, da nam že samo učenje in delo povzročata visoke količine stresa, a velik razlog za to je tudi sedenje. Popolnoma neaktivno sedenje, ki pa ga lahko kaj hitro zamenjamo z aktivnim stanjem za mizo. Kar 87 % sodelujočih pri raziskavi je povedalo, da ima zaradi stanja med delom več energije in želje po uspehu. Si lahko predstavljaš, koliko energije bi lahko imel po večurnem učenju? Rešitev je preprosta. Dvižna miza.

Višja produktivnost

Več energije in višja produktivnost se največkrat držita tesno za roke. Enačba je preprosta. Če imaš malo energije ne boš produktiven in obratno, če imaš več energije boš bolj produktiven. Ne le, da boš med stanjem bolj energičen in vesel, tudi bolj produktiven boš. Predstavljaj si, da bi med peturnim učenjem v stoje opravil toliko učenja kot med sedemurnim učenjem v sede? No, rešitev zdaj že poznava, kaj ne? Imenuje se dvižna miza.

P. S.
Stanje za mizo podaljšuje življenje

Raziskave so dokazale, da stanje za pisalno ali delovno mizo vsaj tri ure na dan, za dve leti podaljša tvoje življenje. Kdo si tega ne bi želel.

Dvižna miza Habitech
Dvižna miza Habitech

Dvižna miza Habitech

Rešitev ti ni ponujena na pladnju, temveč na dvižni mizi, ki jo lahko naročiš pri mojstrih, ki se ukvarjajo s prodajo le teh. Habitech pisalne mize bodo okrepile tvoje telo, povečale produktivnost, skurile odvečne kalorike in se znebile bolečin v hrbtu.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.