Kako pa ti poleti skrbiš za svoje lase?

Z vročimi poletnimi dnevi velikokrat ne pride samo zagorela barva, ampak tudi uničeni lasje, zaradi katerih jeseni vsi komaj čakamo na obisk frizerja in na novo osvežujočo pričesko. Zato smo zbrali nekaj nasvetov, kako ohraniti zdrave lase tudi na morju.

Mastni lasje

Večina se poleti spopada s problemom mastnih las. Mastni lasje nastanejo zato, ker se poleti več potimo. Rešitev tega problema pa ni rednejše umivanje las, kot to pogosto slišimo, temveč ravno obratno. S prepogostim umivanjem las namreč ti izgubijo svoja naravna olja in jih zato začnejo proizvajati v večjih količinah, kar vodi do mastnih las. V boj z mastnimi lasmi se lahko podaš s suhim šamponom. Naneseš ga na suho lasišče in pustiš delovati. Suhi šampon namreč vpije odvečna olja in maščobo, ki se nabira na lasišču. Še bolj učinkovito pa je, če si lase razpihaš z mrzlim sušilnikom za lase takoj po nanosu suhega šampona.

Poškodbe zaradi sonca

UV žarki lahko zelo poškodujejo lase, zato je pomembno, da svoje lase zaščitimo pred soncem. To lahko storiš tako, da nosiš klobuk. Klobuk je lahko zelo učinkovit modni dodatek, s katerim ne boš le v trendu, temveč ti bodo za to hvaležni tudi tvoji lasje. Če pa ti klobuki in kape niso pri srcu, lahko uporabiš balzam za lase, ki vsebuje zaščito pred UV žarki. Na trgu je na voljo tudi mnogo sprejev, ki ti lase zaščitijo pred soncem. Poškodbam las zaradi sonca in UV žarkov pa se boš izognila tudi, če za nekaj mesecev ne boš uporabila likalnika ali kodralnika in pustila svojim naravnim lasem, da zadihajo.

Poškodbe zaradi morja in bazena

Do poškodb las pa lahko pride tudi zaradi slane vode ali klora v bazenu. Morska sol izsuši tvoje lase in jim da slamnat videz, medtem ko klor lahko barvanim lasem spremeni barvo v zeleno! Če se kopanju v bazenu ali morju vseeno ne želiš odpovedati, lahko poškodbe omejiš tako, da si po kopanju lase vedno spereš z vodo, za dodaten učinek pa lahko enkrat tedensko uporabiš masko za lase.

Prejšnji članek(Summer job experience): Kako ne biti kretenska stranka na bencinskem servisu
Naslednji članekHuawei po polovici leta zabeležil 23,2-odstotno rast prihodkov

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.