Kako se znebiti neprijetnega zadaha?

Dekle si s puloverjem prekriva usta
Odkrijte, zakaj je učinkovita ustna higiena z nekaj enostavnimi koraki ključnega pomena za zdrav in samozavesten nasmeh

Študentje se v hitrem ritmu svojega življenja pogosto znajdejo v pasti zanemarjanja ustne higiene, kar lahko privede do težav z ustnim zdravjem ali neprijetnosti, kot je zadah. Tistim, ki se srečujejo z njim, lahko predstavlja nevidno oviro, ki bistveno vpliva na osebne in profesionalne odnose, ter prinese resne posledice za njihovo samozavest. Dobra novica pa je, da lahko svoje ustno zdravje izboljšamo že z majhnimi spremembami, kot je uporaba medzobne ščetke.

Temeljito ščetkanje je odločilnega pomena

Osnova za dobro ustno higieno je redno in učinkovito ščetkanje zob. Za čiščenje vidnih ploskev izberite mehko in gosto zobno ščetko z manjšo glavo, s katero lahko učinkovito očistite tudi težje dostopne predele in rob med zobmi in dlesnijo, kjer zobne obloge najpogosteje pozabimo očistiti. Ker pa v najboljšem primeru lahko očistite le 70 % površine zob in dlesni, je za dobro ustno zdravje brez težav in neprijetnosti, potrebno uporabiti še kakšen pripomoček.

Ne pozabite na prostor med zobmi

Zadah najpogosteje izhaja iz neočiščenih medzobnih prostorov, zato so medzobne ščetke naše majhne zaveznice na poti do boljšega ustnega zdravja. Učinkovito očistijo prostor med zobmi, kjer dostop s ščetko ni mogoč, in s tem preprečujejo vnetje dlesni in nastanek zobne gnilobe. Pomembno je, da izberete ustrezno velikost, saj niso vsi medzobni prostori enako veliki. Izbrana medzobna ščetka naj ima tanko in gibljivo žično jedro, ki omogoča prilagajanje različnim medzobnim prostorom in zmanjšuje možnost poškodb ter mehke in goste ščetine, da dosežejo težje dostopna mesta ter učinkovito in brez poškodb očistijo dlesen in stranski ploskvi zob. Zobno nitko prihranite za zelo ozke medzobne prostore, kjer ne morete uporabiti niti najmanjše medzobne ščetke.

Curaprox zobna pasta, ščetka in medzobna ščetka

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.