Kopanje, savna ali masaža – razvajajmo se z wellnesom!

Po napornem delavniku, težavah doma in v službi ter splošni vsakodnevni preobremenjenosti preprosto potrebujemo čas zase, za svoje najljubše dejavnosti in aktivnosti. Se vam zdi, da težko dihate, ste utesnjeni, razdražljivi, konfliktni, hitro postanete slabe volje? Če ste pritrdili, potem zares potrebujete sprostitev. Masaža, savna ali kopanje, to je odgovor vašim težavam.

Za vsak okus nekaj
Nismo si vsi ljudje slični in nimamo vsi enakih želja, mnenj in okusov. Nekaterim bolj ustreza savnanje, drugi so za razvajanje z masažo, spet tretji za družinsko ali romantično kopanje v dvoje. Se ne morete odločiti, kaj vam je ljubše? Vas prijatelj/-ica nagovarja za skupen obisk savne ali masaže? Zapomnite si – ni pomembno, kaj je všeč drugim, temveč kako se na določeno sproščanje odzivata vaš um in telo.

Savnanje = zakon
Veliko ljudi se strinja, da je savna zares popolna sprostitev. Poleg tega, da se po njej počutite kot prerojeni, pa je tudi zdravilna. Večina se odloča kar za redne ritualne obiske, ki preventivno preprečujejo prehlad, gripo in druga virozna obolenja, hkrati pa pripomorejo tudi pri »kurjenju« maščob in oblikovanju telesa. Prav tako lajšajo tudi revmatska in druga obolenja ter pozitivno vplivajo na elastičnost in mladostnost vaše kože.
Ni pa obisk savne primeren za vsakega. Ljudem z resnimi zdravstvenimi težavami zdravniki obisk savne močno odsvetujejo. Če imate okvare srca in ožilja, tuberkulozo, rakava obolenja, kožne bolezni ali imate motnje krvnega tlaka ali krvnega obtoka, potem se savni izogibajte. Tudi če imate gripo ali kakšno virozo oz. kakršnekoli druge zdravstvene težave, se pred obiskom posvetujte s svojim zdravnikom.

Gremo na bazen
Tudi kopanje je za večino prava sprostitev, če jo lahko doživite še s pravo družbo, je pa še toliko boljša. Povabite svoje prijatelje in obiščite enega izmed sodobnih wellness centrov. Ali še bolje, obiščite vodni park! Poleg nekajurnega »čofotanja« v vodi se boste lahko spuščali po raznih toboganih, razvajali se boste lahko tudi na hidromasažnih posteljah, v »džakuzijih« pa boste dobesedno dali »možgane na off«. Ko se boste naveličali namakanja v vodi, pa se lahko sprostite na terasi za sončenje v gostinskem lokalu in boste pogasili vašo žejo. Občasno v bazenskih kompleksih poteka tudi pestra animacija, s prijatelji pa ne smete zamuditi niti spusta skozi divjo reko.

Mmm … masaža, to je to
Svoji napetosti in obremenjenosti najlažje »zaprete usta« prav z eno izmed mnogih masaž. Pestra izbira zadovolji še tako zahtevne, zato se odločite in se pustite razvajati spretnim rokam maserjev. In kakšni so učinki masaže? Masiranje je najstarejša tehnika za ohranjanje in pridobivanje zdravja. Z njo omilimo vse bolečine v mišicah in sklepih, blagodejno pa vpliva tudi na človeško psiho ter pospešuje prekrvavitev telesa. Najbolje pa je, da se spretnim maserskim rokam lahko prepusti prav vsak. Za najboljše rezultate se s strokovnjakom pogovorite in se na podlagi vaših želja skupaj odločita za najprimernejšo masažo.

Sprostitev ima iz dneva v dan večji pomen in to se bo v prihodnje le še bolj stopnjevalo. Vsaj enkrat tedensko poskrbite zase in za svoje razvajanje in počutili se boste prvovrstno!

Tjaša Kržišnik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.