Krvodajalska akcija

Zveza Študentskih klubov Slovenije, Študentska organizacija Univerze v Ljubljani, Študentska organizacija Slovenije, Študentska organizacija Univerze v Mariboru in Študentska organizacija Univerze na Primorskem organizirajo ŠTUDENTSKI KRVODAJALSKI TEDEN pod geslom Častim 1/2 litra!, ki bo v Ljubljani potekala v ponedeljek, 12. oktobra 2009, in torek, 13. oktobra 2009. Študentje bodo lahko darovali kri od 7. do 15. ure na Zavodu za transfuzijsko medicino, Šlajmerjeva 6, Ljubljana.
Slovenske študentske organizacije krvodajalsko akcijo skupaj organizirajo drugič, kolege študente pa nagovarjajo k darovanju krvi z geslom Častim ½ litra!
»Namen krvodajalske akcije je spodbuditi mlade k sodelovanju, v njih ustvariti zavedanje o pomembnosti življenja vsakega posameznika, predvsem pa med njimi vzbuditi čut za solidarnost in skrb za sočloveka. Zadnje namreč lahko izrazijo tudi z darovanjem krvi, še več, s tem dejanjem lahko nekomu izboljšajo ali celo rešijo življenje«, sporočajo organizatorji Študentskega krvodajalskega tedna.
V Ljubljani, kjer bo študentska krvodajalska akcija potekala v ponedeljek, 12. oktobra 2009, in torek, 13. oktobra 2009 (od 7. do 15. ure na Zavodu za transfuzijsko medicino, Šlajmerjeva 6, Ljubljana), bo za študente krvodajalce organiziran brezplačen povratni avtobusni prevoz s treh lokacij: Stara Gerbičeva 59 ob 8. uri za študente iz domov v Mestnem logu; Rožna dolina pred menzo ob 9. uri za študente iz naselja Rožna dolina; Bežigrad (pri brunarici) ob 10. uri za stanovalce v Študentskih domovih Bežigrad.
Več informacij o Študentskem krvodajalskem tednu preberite na spletnih straneh slovenskih študentskih organizacij, tudi na www.skis-zveza.si in www.sou-lj.si.
Kontaktni osebi za dodatne informacije o Študentskem krvodajalskem tednu na območju Ljubljane:
– Jelka Pavlinec, Zveza ŠKIS, 031 291 633.
– Teja Hribar, ŠOU v Ljubljani, 040 505 215.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.