Na naraven način do bolj belih zob

Beli zobje so ogledalo našega zdravja, so izredno lepi ter močno vplivajo na našo samozavest. Ključnega pomena je, da zanje skrbimo, saj ščasoma zobje izgubijo svojo belino. Razlogov za to je več, nekateri izmed njih so kajenje, starost, uživanje kave, alkohola, čajev…

Ampak mi imamo rešitev! Zate smo pripravili nekaj nasvetov, kako lahko s pomočjo popolnoma naravnih metod poskrbiš za to, da bodo tvoji zobje spet bolj beli.

  1. Pri ščetkanju uporabljaj sodo bikarbono

Soda bikarbona ima naravne lastnosti beljenja, saj odstrani površinske madeže na zobeh. Prav tako v ustih ustvarja bazično okolje, kar preprečuje rast bakterij. Uporabljaš jo lahko samostojno, ali pa jo zmešaš z drugimi sestavinami (vodo, soljo) v zobno pasto.

Čeprav je zelo učinkovita, lahko njena čezmerna uporaba poškoduje zobno sklenino, zato ta postopek izvajaj zgolj enkrat tedensko.

  1. Uporabljalj sadje

Bananini in pomarančni olupki ter jagode so čudoviti naravni belilci zob. Če si zobe drgneš z olupkom banane, se v tvoje zobe absorbirajo magnezij, kalij in mangan, ki poskrbijo, da le ti postanejo bolj beli. Na enak način deluje tudi pomarančni olupek. Ko sizobe podrgneš, počakaj deset minut, nato pa si zobe ščetkaj z zobno pasto.

Tudi jagode so primerne za naravno beljenje zob, saj vsebujejo veliko encimov, ki čistijo zobno oblogo, zobe pa naredijo bolj bele. Postopek je čisto enostaven; po zobeh si nekaj minut drgni celo ali zdrobljeno jagodo, nato pa si zobe operi z zobno pasto.

  1. Jabolčni kis kot ustna voda

Jabolčni kis pomaga pri beljenju zob, a moraš z njim ravnati previdno. Ocetna kislina sicer učinkovito ubija bakterije v ustih, zobe pa pobeli, a hkrati slabo vpliva na zobno sklenino. Priporočljivo je, da kis nekoliko razredčiš z vodo ter ga 1-2 minuti pretakaš po ustih, nato pa si usta spereš z navadno vodo. To ponavljaj le enkrat na teden.

  1. Žvrkljaj olje

Preden si zjutraj umiješ zobe, vsaj 20 minut žvrkljaj eno veliko žlico kokosovega olja. Kokosovo olje ima namreč močan antibakterijski učinek, vsebuje pa tudi ogromno antioksidantov, ki zobe očistijo, jih dezinficirajo ter z njih odstranijo madeže. To pa seveda pripomore k boljši ustni higieni ter k bolj belim zobem.

——————————–
Nagradna koda: 3746
Kodo vpiši v nagradni obrazec.
——————————–

Prejšnji članek8 kosov iz Zare, brez katerih tvoja jesenska garderoba ne bo popolna
Naslednji članekAkeš ti ponuja več kot le brezplačen osebni račun

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.