Ne pozabite na bone za prehrano

Vsem študentom priporočamo, da se vpišejo v sistem subvencionirane prehrane oziroma podaljšajo upravičenost do subvencije čim prej. Čeprav časovne omejitve ni, je oktobra na točkah SŠP zaradi vpisa velika gneča.

Postopek prvega vpisa v sistem subvencionirane prehrane

– Najprej preko portala www.studentska-prehrana.si opraviš spletno prijavo;

– Zapišeš si številko prijavnice in se z njo v roku 90 dni osebno zglasiš na najbližji točki SŠP;

– Na točki SŠP izbereš sredstvo, s katerim se boš identificiral pri koriščenju subvencionirane prehrane (telefonska številka oziroma SIM kartica, brezplačno ali brezkontaktna čip kartica);

– Na točki SŠP moraš pri podatkih obvezno vpisati svoj elektronski naslov; ta je hkrati tvoje uporabniško ime za aktiviranje računa na spletni strani;

– Referent ti natisne aktivacijsko kodo za dostop do internetnega pregleda pretekle porabe in trenutnega stanja prostih subvencij prek spletne strani.

Ostali študentje morajo podaljšati upravičenost do subvencije in sicer osebno na katerikoli točki SŠP.

Aktivacija, potem pa akcija

Ko se vpišeš v sistem subvencionirane prehrane na eni od točk SŠP, ti referent natisne aktivacijsko kodo za dostop do internetnega pregleda pretekle porabe in trenutnega stanja prostih subvencij. Po kliku na rubriko “Račun aktivirate tukaj” vpišeš svoj e-mail, aktivacijsko kodo in prepišeš verifikacijsko kodo. V primeru izgube slednje, se moraš osebno zglasiti na eni od točk SŠP.

Če transakcija pri koriščenju subvencionirane prehrane ni bila uspešno izvedena, subvencija v tem primeru ni bila porabljena in jo lahko še vedno koristiš. V tem primeru se pojavi status »stornacija zaradi komunikacijskih težav«.

Na delovni dan si upravičen do ene subvencije, koristiš pa lahko dve v razmaku 4 ur. Mesečno ti pripada toliko subvencij, kolikor je v določenem mesecu delovnih dni, čeprav lahko na dan koristiš dve. Vsak mesec lahko za toliko subvencij, kot ti določen mesec pripada, koristiš enako število dostav na dom. Ponudnik subvencionirane prehrane, ki nudi dostavo na dom, ne sme dodatno zaračunati stroškov prevoza. Med vikendi lahko koristiš subvencijo samo pri določenih ponudnikih subvencionirane prehrane.

Vsakemu študentu pri subvencionirani prehrani pripada voda. Za ostale brezalkoholne pijače pa se vsak ponudnik subvencionirane prehrane odloči sam, če jo bo ob obroku nudil brezplačno. Vsakemu študentu pri subvencionirani prehrani pripada glavna jed + 2 hoda (juha ali solata ali sladica ali sadje).

V sistemu študentske prehrane ni geografskih omejitev. Subvencijo lahko koristiš pri kateremkoli ponudniku subvencionirane študentske prehrane po vsej Sloveniji, ne glede na kraj študija.

Upravičenci

Do subvencionirane študentske prehrane je upravičen vsak, ki ima status študenta in ni zaposlen ali samozaposlen (s. p.). Do nje so upravičeni tudi izredni študenti, če imajo status študenta in niso zaposleni ali samozaposleni (s. p.).

Študent, ki je starš, je mesečno upravičen do dodatnih 10 subvencioniranih obrokov. Ta pravica se šteje za vsakega otroka, uveljavlja pa jo lahko samo eden od staršev.

Od 1. 7. 2011 znaša višina subvencije za študentsko kosilo 2,63 eur.

Več informacij

Seznam vseh ponudnikov subvencionirane študentske prehrane in točke subvencionirane študentske prehrane lahko najdeš na spletni strani Študentska prehrana: http://www.studentskaprehrana.si/

Ksenija Gider

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.