Popolni obrok, če si »na tekočem« … s cenami, novostmi in ponudbo!

Cene, novosti, ponudba – se spreglej!

Vsak študent bo portrdil – ni ga čez odličen in hkrati poceni obrok, zato bodi na tekočem tudi s študentsko prehrano, saj boš v tem primeru veliko privarčeval/a. Saj veste … preden spoznaš to in ono restavracijo, zapraviš ogromno truda, časa in seveda denarja. Pa ko bi bil vsaj sit, pa te velikokrat »eksperimentiranje« ne pripelje do polnega trebuha! Cene, ponudba in novosti – nikar jih ne spreglej!

Nakup, NE obup!
Gre tudi tebi na živce dolgo čakanje v vrsti, se ti zdi to zapravljanje tvojega dragocenega študijskega časa – potem poskrbi za nakup in ne obup! V izogib temu »bon škandalu« poskrbi za vse potrebne dokumente, kupi vse bone naenkrat, pri sebi imej kupček drobiža, kupuj v dopoldanskih urah ter stroške vnaprej izračunaj z »bonkalkulatorjem«! verjemi, s temi malenkostmi boš naredil zares ogromno!

Obvezna dokumentacija:
– indeks oz. študentska izkaznica za tekoče študijsko leto oz. potrdilo o vpisu v tekoče študijsko leto
– NOVOST – potrdila ni treba več oddajati, zato letošnje študijsko leto ne potrebujete toliko potrdil o vpisu
– NOVOST – izpolnjena izjava o nezaposlenosti, ki jo dobite in izpolnite na prodajnem mestu
– NOVOST – izredni študenti morate oddati tudi izpis iz obveznih zavarovanj ZZZS
– NOVOST – oktobrske nakupe bonov opravljajo na prodajnem mestu Metropol

CENIK – naj bo vaš vodnik!
Saj veste, malo denarja malo muzike, pravi znani slovenski rek – to naj bo vodilo vaše izbire restavracij. Sliši se grozno, toda če boste gledali le na najnižjo ceno bonov, potem verjetno ne boste najbolj zadovoljni, niti najbolj siti. V priporočilo – izberite si »zlato sredino«, se pravi ne najdražje in ne najcenejše, in zagotovo ne boste zgrešili.

Konkretne cene:
Ljubljančani boste najdražje jedli v španski restavraciji Don Felipe, tajski restavraciji Bangkog street ter piceriji Napoli, kjer boste za bon odšteli 4,41 evrov. Srednje cene bonov se gibljejo nekje med dvema in tremi evri in tudi ponudnikov tega cenovnega ranga je kar veliko. Najnižji cenovni bon pa nudi La storia in Ali baba kebabči na železniški postaji – največkrat takšne in drugačne okrepčevalnice oz. fast foodi! Bon stane 0,91 evrov.
Dolenjska regija bo za najdražje restavracije – picerijo Totalka in restavracijo Tango – odštela 3,41 evrov, najceneje pa boste Novomeščani jedli v Dijaškem domu Novo mesto ter v Tvojih 5 minut – za pičlih 1,41 evrov.
V Brežicah vas bo najcenejši ponudnik – Fu man lou C.K.Ž.97 – stal 1,31 evrov za posamezen obrok, najdražja pa je picerija Fontana, ki vam hrano tudi pripelje na dom!
Ponudniki na območju Gorenjske nimajo prav nič »gorenjca« v sebi – najdražja restavracija na Jesenicah je restavracija Ejga, kjer bon stane kar 3,41 evrov. V Lescah imate na voljo le picerijo Sovo, v Radovljici pa lahko z bonom plačate v Mali malici in gostilni Kozovc. Škofjeločani se lahko s hitro hrano podkrepčate v Garaču, hrano pa vam dostavlja Mateja d. o. o. Cene bonov so nekje od 1,50 do 3,50 evrov.

NOVOST – pravica študenta in obveznost gostinca do:
– ene glavne jedi
– vsaj dveh hodov (solata, juha, sladica)
– če je glavni obrok pica, je obvezen le en hod, ki pa ne sme biti sladica
– brezalkoholna pijača oz. 2 dcl vode

Vaše mnenje ŠTEJE!
Če želite izraziti pohvalo subvencionirani prehrani oz. pritožbo, če bi rad/a »skritiziral/a« oz. pohvalil/a določeno restavracijo, se lahko obrneš na spletni naslov pritozba.prehrana@kiss.si in podaš svoje mnenje, ki bo imelo neko vrednost in pomen šele skupaj s številnimi mnenji prav vas študentov – zato ne pozabite, s kakršnim koli »problemom« se obrnite na zgoraj omenjeni naslov in si s tem dvignite kvaliteto svoje prehrane.

Novosti so in še bodo, zato se jih držite in prihranite živce, čas in energijo sebi ter zaposlenim – saj veste, opravljajo le službo in niso krivi za nove sprembe.

Tjaša Kržišnik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.