Teden možganov

Med enajstim in sedemnajstim marcem 2013 bo potekal že jubilejni deseti teden možganov. Dogajalo se bo v Ljubljani in ostalih slovenskih krajih.

Med 11. in 17. marcem 2013 bo potekal že deseti teden možganov. Tokratni teden možganov bo postregel s pestrim programom v Ljubljani in tudi ostalih slovenskih krajih.

 

Prisluhnili boste lahko zanimivim predavanjem, ki jih bodo pripravili priznani slovenski strokovnjaki s področja nevroznanosti. Organizirali bodo tudi okrogle mize, diskusije in delavnice, namenjen otrokom in odraslim. Predstavili vam bodo tudi najbolj zanimiva področja in odkritja na področju nevroznanosti v preteklem letu. Pripravili bodo tudi zanimiv izbor filmov, povezanih z različnimi aspekti razvoja. V Ljubljani bo potekal strokovni del Tedna možganov v Atriju ZRC, filmske projekcije pa v Slovenski kinoteki. 


Možgani so sestavljeni iz ogromnega števila živčnih celic (nevronov). Številne raziskave so pokazale, da se možgani nikoli ne nehajo razvijati. Najbolj se razvijajo v predporodnem obdobju ter v prvih dveh letih življenja. Dilema o tem, kdaj se naši možgani najbolj aktivno razvijajo in ali so se sposobni razvijati tudi v poznejših življenjskih obdobjih, je le ena od mnogih, ki se pojavi ob razmišljanju o razvoju in možganih.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.