Soj migajoče sveče in dotiki, ki te sprostijo

Zbudili ste se popolnoma utrujeni, že zjutraj veste, da vam ne bo uspelo, kar ste načrtovali, ste brez volje in energije. To naj bo dan, ki ga porabite za nabiranje nove energije. Nedvomno dobra naložba, ki se vam bo obrestovala. Ponujamo vam masažni slovarček, ki bo pripomogel k najboljši izbiri.

Klasična masaža
Z belimi rjuhami pogrnjena miza, topel svetel prostor, nežna glasba, topel prijeten dotik maserja ali maserke. Masaža se izvaja z masažnim oljem in vključi vse dele telesa. Najprej se posveti hrbtu, in sicer z gladenjem, ki poteka od križnega predela proti vratu in ramenom, sledi otiranje s palcem ali več prsti, zapestjem ali komolcem, gnetenje je ponavadi kombinacija palca proti ostalim prstom in zajema vse velike hrbtne in vratne mišice. Končamo z gladenjem. Vedno masiramo proti srcu. Enako zaporedje ponovimo pri nogah, najprej zadaj levo, nato desno, posvetimo se tudi stopalu, sledijo noge spredaj, roke, ramena, dekolte in na koncu obraz. Gre za harmonijo gibov, ki se prelivajo in delčke njih gladenje spoji v celoto. Kratko pristriženi nohti, ogrete dlani, olje po izbiri in občutku, vse to naredi, da je masaža še nekaj več.
Droben nasvet: tako klasična kot ostale masaže ne temeljijo samo na izvajanju, ampak je veliko odvisno od same klime, časa in še največ od vas in vaše energije, ki jo oddajate. Če ste še tako utrujeni in boste masažo naredili s srcem, se vam bo energija vrnila.

Športna masaža
Krepkejša različica masaže s poudarkom na specifičnih aktivnih mišicah z nekoliko hitrejšim tempom in tršim prijemom. Olju za masažo se lahko dodajo geli in kreme za izboljšanje regeneracije in tonusa mišice.

Refleksna masaža stopal
Gre za terapevtsko metodo, ki temelji na spoznanju, da se vsak del telesa odziva na natančno določeno točko na stopalih in da se s pritiskanjem na te refleksne točke lahko sprosti in uravnovesi vse telo, odpravlja pa tudi razdražljivost, nervozo in vsakodnevne strese. Skico razporeda točk na stopalu najdete v vsaki knjigi o masaži ali na internetu. Pred začetkom je priporočljivo obrisati stopala z vlažno, toplo brisačo in dobro osušiti, k popolnemu zadovoljstvu pa bo pripomogla tudi udobna namestitev. Za lažjo stimulacijo omenjenih točk lahko uporabite tudi navaden puder.
V rokah imate stopalo, ob strani imate skico refleksnih točk, pa vendar dvomite. Brez skrbi! Skica je informativna, ljudje se razlikujemo. Povprašajte po občutkih, jakosti pritiska in skozi prakso boste dojeli čar refleksoterapije. Obstajajo knjige, refleksoterapije se lahko naučite za lastno uporabo sami!

Tajska masaža
Tehnika z več kot 2500 letno tradicijo je na Tajsko prišla iz Severne Indije. Je sorodna ayurvede masaži, uporablja pa tudi tehnike kitajske akupresure, indijske joge, japonskega shiatsuja. Masaža bazira na nevidnih energetskih sib sen meridijanih, ki potekajo vzdolž celega telesa. Meridijani so posejani z akopresurnimi točkami, s katerimi se vzpostavlja stik med fizičnim in duhovnim. Za masažo, ki se izvaja na tleh, boste potrebovali lahkotna bombažna oblačila.

Masaža z vročimi kamni in Stone terapija 
Blagodejni občutek edinstvene naravne terapije z vročimi vulkanskimi in hladnimi marmornatimi kamni. 54 balzaltnih kamnov vulkanskega izvora s funkcijo ogrevanja se sovpada z 21 marmornatimi kamni, ki hladijo, in taka kombinacija blagodejno vpliva na pospeševanje cirkulacije, limfno drenažo in s tem posledično tudi na čiščenje škodljivih toksinov iz telesa. Blagodejni učinek se v telesu ohrani še 72 ur.
Prav prijeten občutek toplote pa bodo pričarali tudi primerni kamni iz vaše okolice, ki jih predhodno pogrejte v topli vodi in podložite vaši stranki pod kolena, stisnite v dlan, na prsi, trebuh …

Aromoterapija
Nepopisni blagodejni učinki eteričnih olj pod prsti spretnega maserja še povečajo učinek masaže. Dišeči izvlečki zdravilnih rastlin se skozi kožo razširijo po vašem telesu in ga zazibljejo v mirno sproščenost. K aromoterapiji bi lahko pripisali tudi masažo z zelišči, z medom, čokolado in mogoče še čim. Zaželite si nekaj nepričakovanega, odpravite se v trgovino in si privoščite stekleničko eteričnega olja za razvajanja. Naravna eterična olja so dražja (cca. 2000 sit), umetna pa lahko povzročajo alergije na koži (to so cenejše oblike, ki jih dobite že med 200 in 1000 sit).

Atmosfera pri masaži
Za občutek spokojnosti pa ni nujen obisk masažnih salonov ali strokovnjakov, ampak si ga lahko pričaramo kar doma. Zasenčena svetilka ali soj migajoče sveče bo v prostor prinesel toplino, dišeče palčke priljubljenega vonja bodo prostoru dale pridih spiritualnega. Seveda ne smemo pozabiti na prijetno toploto in primerno glasbo.

Naj bo masaža užitek za oba – tistega, ki masira in tistega, ki uživa. Teorija bo pripomogla le k še boljši improvizaciji. Pogovarjajte se o občutkih, prijetnih gibih in po nekaj masažah bo dober glas o vaših sposobnostih presenetil tudi vas.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.