5 načinov uživanja vroče čokolade po svetu

Skodelici vroče čokolade, v ozadju so medenjaki in kozarec z rumom

Ko pomisliš na vročo čokolado, imaš v mislih verjetno gost napitek s stepeno smetano, ki ti ogreje dušo in telo. Gotovo pa si že opazil, da različni lokali vročo čokolado pripravljajo na različne načine. Razlike obstajajo tudi med posameznimi državami, zato ti predstavljamo 5 različnih načinov, kako ljudje po svetu uživajo v skodelici vroče čokolade.

Francoski chocolat chaud

Francoska kulinarika je ena najboljših na svetu in vroča čokolada ni nobena izjema. Francozi vročo čokolado običajno pripravijo iz koščkov čokolade, mleka, smetane in sladkorja. Čokolada pogosto vsebuje 70 % kakava ali celo več. Ta napitek je zelo kremast, bogat in nasiten. Običajno ga postrežejo s kozarcem vode, da si lahko poplakneš usta med posameznimi požirki vroče čokolade.

Španski churros con chocolate

Španija je ena izmed ključnih držav v zgodovini vroče čokolade, saj je bila v največji meri odgovorna za prihod tega napitka v Evropo. Španski menihi so bili tudi med prvimi, ki so sladkali to nekoč grenko pijačo. V Španiji boš našel zelo gosto vročo čokolado, tako gosto, da spominja na puding. Poleg postrežejo hrustljavo ocvrto pecivo, imenovano churros, ki ga pomakajo v napitek. Podobno, kot da bi v vročo čokolado pomakal krof.

Churros with a cup of hot chocolate closeup, selective focus.
Foto: SMarina iz iStock

Madžarska Forró Csokoládé

Madžarska vroča čokolada sicer ni med najbolj znanimi, je pa zagotovo ena bolj posebnih pijač, ki jih lahko naročiš. Vsebuje namreč temno čokolado, smetano, sol in papriko. Ta vroči čokoladi doda oster priokus in podton dima, zato te pogreje in napolni na nenavaden način. Ko boš naslednjič obiskal naše sosede, poskusi to pijačo.

Kolumbijska čokolada Santafereño

V Kolumbiji si skodelico vroče čokolade pogosto privoščijo ob zajtrku. Vsebuje cimet, klinčke in vanilijo. Posebnost pri tej vroči čokoladi pa je, da jo postrežejo s svežim belim sirom. Ne sladko smetano, različnimi prelivi ali penicami, ampak s sirom.

Mehiška Champurrado

V Mehiki se sicer redko shladi, vendar prebivalci vseeno uživajo v skodelici vroče čokolade. Različne verzije vključujejo cimet, čili, muškatni orešček ali janež. Za zgostitev napitka dodajo posebno sestavino – moko masa harina, iz katere nastanejo tudi tortilje!

Corn drink with chocolate and cinnamon, champurrado, traditional Mexican cuisine.
Foto: Roberto Cabrera iz iStock

Vroča čokolada v Sloveniji

Najboljšo vročo čokolado v Sloveniji najdeš pri Chocomarju, njihova priprava je izjemno enostavna, končni rezultat pa gosta vroča čokolada kot v tvoji najljubši kavarni. Celotno ponudbo vročih čokolad najdeš na spletni strani Chocomarja, slediš pa lahko tudi njihovemu Facebook profiluVse okuse najdeš v Mercatorjevih in Tuševih Cash&Carry, kjer lahko kupuješ tudi kot fizična oseba!

info@rokmar.si | Spletna stran

Podjetje Rokmar že 30 let proizvaja visokokvalitetne proizvode za izdelavo sladoleda in slaščic.

marketing [afna] nevtron.eu | Spletna stran

Marketing

Prejšnji članekHuawei nova 10 SE prinaša čudovit dizajn in neverjetno kamero
Naslednji članekUparjanje ali vejpanje zelišč in konoplje
logo Rokmar
info@rokmar.si | Spletna stran

Podjetje Rokmar že 30 let proizvaja visokokvalitetne proizvode za izdelavo sladoleda in slaščic.

Prazna profilna slika
marketing [afna] nevtron.eu | Spletna stran

Marketing

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.