Da bo študentska kuha preprosta

Problem vsakega študenta, ki neštudira v domačem kraju je zagotovo prehranjevanje in to ne kakršnokoli ampak tisto najcenejše, ki bi me nasitilo za celoten dan.

 

Eden od enostavnih načinov, ki ga študentje uporabljamo zelo pogosto je pojedina z študentskimi boni. What? Kebab, pica, hot dog,… Nekaj časa sem tudi sam jedel tako imenovano “junk food – odpadno hrano”, vendar hvala bogu, sem pred približno pol leta zasledil odličen ameriški portal, ki nam študentom nudi recepte za kuho, ki ga lahko prilagodimo na čas, zahtevnost in seveda porabo denarja. A si lahko predstavljate, da bi z 1,50€ (kolikor stane tudi bon za kebab) jedli zdravo doma narejeno ribo v pečici?; ali pa skledo mešane solate z mesnim priboljškom?; ali pa juho z kuhanim govejim mesom in krompirjem? Da, mogoče se sliši nemogoče, da bi bilo mogoče

Prva misel, ki Vam trenutno pade na pamet je zagotovo: “Kdaj bom pa jaz sploh imel čas za kuhanje, pa saj to traja celo večnost?” Jaz bom odgovoril, da je mogoče in to v 1 minuti narediti popoln in zdrav obrok za ceno 1,5€. Pa poglejmo kako:

1 minute easy tasty gravy

Sestavine za eno osebo:
-4 žlice mešanice za omako ali pasiranih paradižnikov
-1 žlico balzamičnega kisa ali eno in pol kateregakoli kisa
-2 čajni žlički medu
-1 čebula
-1 korenček
-2 krompirja
-400ml vrele vode

Dodatek:
-1 kajzerica

Recept:
V vrelo vodo damo vso zelenjavo, da se skuha in kot slednje vmešamo kis, med in pasiran-stlačimo paradižnik. Pa dober tek.                         Sam sem že preizkusil tale recept in garantiram vam, da je zelo dober. Vse skupaj pa je stalo samo 1,5€!

Vse potrebne recepte za domačo, zdravo in hitro kuho najdete na spletni strani www.studentrecipes.com. Edini pogoj za uporabo je angleški jezik

Tina Pečan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.