Fake kremšnite iz petih sestavin

kremšnita

Ker original kremšnite zahtevajo mad skillse, je za amaterja študenta tukaj veliko preprostejši recept. Navduši na naslednjem družinskem srečanju z okusnimi kremnimi rezinami!

Za 16 kremšnit potrebuješ:

  • 100 dag listnatega testa v zvitku,
  • 1 l smetane za stepanje,
  • 1 l mleka,
  • 4 vrečke vanilijevega pudinga brez kuhanja in
  • 4 vrečke smetane v prahu.

Testo razdeli na dva dela. Vsak del naj bo v velikosti pekača. Vsak kos testa preluknjaj z vilicami in speci na okrog obrnjenem pekaču, v katerem boš sestavljal kremšnite. Temperatura pečice naj bo 200 °C.

Smetano stepaj z mlekom nekaj minut, nato pa dodaj pudingov prašek in smetano v prahu. Med stepanjem se bo krema zgostila. Če uporabljaš nesladkano smetano, kremi dodaj nekaj žlic sladkorja v prahu.

Prvi kos pečenega testa položi v pekač, prelij s kremo in pokrij z drugim kosom pečenega testa.

This some serious gourmet sh*t

Nasvet: Če želiš, da kremšnita izgleda kot tista na sliki, stepi pol litra sladke smetane z utrjevalcem za smetano in premaži prek kreme preden čez položiš testo.

Za piko na i posuj s sladkorjem v prahu. Pssst … Recept naj ostane najina skrivnost! 😉

Ti je prispevek všeč? 1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (2 ocen, povprečje: 5,00)
Loading...

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši ime
Prosim vpiši svoj komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.