Kako okrasiti pito? Kako pravilno postreči pito?

Peach and red currant tart with ricotta cheese, overhead view of homemade freshly baked pastry ready to eat
Foto: fortyforks iz iStock

Te zanima kako okrasiti in pravilno postreči pito? Sledi spodnjim nasvetom in postal boš mojster priprave pit.

Kako okrasiti pito?

Uporabi izrezane oblike, gube, pletenice in druge zabavne trike, da bo pita videti kot zabava na krožniku. Svojim pitam dodaj praznični pridih, tudi ko so že pečene. To je tudi odličen način za skrivanje razpok v bučni piti.

Z dodatnim testom izreži oblike listov; mini rezalniki listov so na voljo v mnogih trgovinah s kuhinjo.

S hrbtno stranjo noža za lupljenje ali s topim nožem za maslo pritisni žile v listih. Oblike iz testa premaži z jajčno vodo in peci na obloženem pekaču v pečici pri 100 stopinj °C 10-15 minut ali dokler ne postanejo zlato rjave (majhni listi bodo potrebovali manj časa za peko).

Trio listov razporedi na sredino pite (ali na morebitne pomanjkljivosti, da jih prikriješ) in okrasi z nekaj brusnicami, pokritimi z finim sladkorjem.

tart, jam, dessert
Foto: gate74 iz Pixabay

Kako postreči pito?

Naredi svojo pito še posebej dekadentno, tako da jo postrežeš s kančkom stepene smetane. Za okrepitev okusa dodaj dve žlici sladkorja (ali več po okusu) in čajno žličko vaniljevega ekstrakta na vsaki dve skodelici težke smetane za stepanje – ali pa jo naredi še bolj veselo s kančkom likerja. Za okusen sladko-trpki preliv uporabi polovico kisle smetane (ne z nizko vsebnostjo maščob) in smetano.

Piece of homemade cherry pie on a white plate close-up. Selective focus, dark background.
Foto: Svetlana Monyakova iz iStock
Prejšnji članekEnostavne okolju prijazne prakse: majhni koraki, velik vpliv
Naslednji članekPiklerjev trikotnik: vse, kar moraš vedeti

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.