Najboljše sestavine za najboljši mlečni sladoled

Najboljše sestavine za sladoled
Foto: Rokmar d. o. o.

Sladoled je ena najbolj priljubljenih sladic in jedi na svetu, za njegovo izdelavo pa potrebujemo tudi prave sestavine. Najboljše sestavine za sladoled je potrebno skrbno izbrati in jih tudi poznati. V svoji osnovi jih delimo na baze, aromate in dekorje.

Baze za pripravo sladoleda

Kot pove že samo ime, je baza osnova vsakega sladoleda. Baza prinaša teksturo in okus sladoledu. Naravno kokosovo olje poskrbi, da je sladoled bolj lahek in vedno popolnega okusa. Rokmarjeve baze za sladoled so narejene v njihovem laboratoriju, polnem znanja, izkušenj in raziskovanja. Sladoledne baze delimo na baze za mlečni in baze za sadni sladoled.

Baze, aromati in dekorji so bistveni deli pri pripravi sladoleda
Baze, aromati in dekorji so bistveni deli pri pripravi sladoleda

Aromati za sladoled

Razkošni aromati so tisti, ki sladoledu vdahnejo raznorazne okuse. Kremna rezina? Slana karamela? Aromati za sladoled so tisti del sladoleda, kjer se ustvarjajo okusne kombinacije in najslajši okusi. Četudi jih delimo predvsem na okuse, je nekoliko bolj primerna naslednja delitev:

  • Mlečni aromati: Kremasta struktura in širok nabor okusov. Tudi sami se razdelijo na mlečne aromate v prahu ali pasti ter predstavljajo odlično zasnovo za pripravo sladoledov raznoraznih okusov. Aromati v prahu nastanejo v postopku sušenja, kjer jim je odvzeta večina vode, posledično pa je onemogočen tudi razvoj mikroorganizmov. Aromati v pasti pa so narejeni v skrbno pretehtanem razmerju tradicionalnih in sodobnih okusov ter prvovrstnih surovin.
  • Sadni aromati: Širok nabor sadnih aromatov omogoča značilne barve in okuse vseh vrst sadja. Od klasičnih jagod do eksotičnih marakuj.

Dekorji za sladoled

Če sladoled ni zaokrožen s primernim dekorjem in posipom, ne dosega vsega, kar sladoled je. Dekorji bodo sladoledu vdihnili končno podobo, prav tako pa morajo biti kakovostni, saj lahko drugače pokvarijo celotno paleto okusov samega sladoleda. Rokmarjevi dekorji za sladoled v sebi nimajo palmovega olja, umetnih arom, soje in konzervansov. Širok nabor krem, posipov, dekoracij in topingov ponuja neskončne možnosti dekoracije.

Rokmar sestavine za najboljši sladoled
Rokmar sestavine za najboljši sladoled

Najboljše sestavine za sladoled pri Rokmar d.o.o.

Na spletni strani podjetja Rokmar d. o. o. najdeš njihovo celotno ponudbo, kjer te pričakujejo tudi opisi in pomoč strokovnjakov, ki so razvili najboljše sestavine za sladoled. Spremljaj jih lahko tudi na njihovem Facebook profilu, kjer redno obveščajo o novostih in, kar je še boljše, objavljajo slike sladoleda.

info@rokmar.si | Spletna stran

Podjetje Rokmar že 30 let proizvaja visokokvalitetne proizvode za izdelavo sladoleda in slaščic.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekUmrl je Boris Pahor, eden največjih pisateljev našega časa
Naslednji članekOsvežilni kavni napitki za vroče poletne dni
logo Rokmar
info@rokmar.si| Spletna stran

Podjetje Rokmar že 30 let proizvaja visokokvalitetne proizvode za izdelavo sladoleda in slaščic.

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.