sobota, 19 septembra, 2020
Doma Lajf je hrana Najboljše slovenske kraft pivovarne

Najboljše slovenske kraft pivovarne

Kraft pivo pomeni, da je le-to ročno zvarjeno. Da se pivo lahko šteje med kraft piva, mora upoštevati tri načela kraft pivovarstva:

  • majhnost – pivovarna mora proizvesti manj piva kot velike mednarodne korporacije,
  • neodvisnost – le četrtino si lahko lasti podjetje, ki ni kraft pivovarna, in
  • tradicionalnost – poudarek mora biti na kvaliteti, izvirati mora iz tradicionalnih ali inovativnih sestavin in procesov varjenja.

Pivovarna Pelicon

Imperial Coffee Stout
vir: Pivovarna Pelicon

S pomočjo pivcev je ta pivovarna že trikrat prejela naziv najboljše pivovarne leta. V Ajdovščini varijo nefiltrirana in nepasterizirana piva polnega okusa. Najbolj prepoznavni so po pivu stila india pale ale z imenom The 3rd Pill. Pivo lahko naročiš na naslovu Pivovarne Pelicon na Cesti IV. prekomorske 61b v Ajdovščini, najdeš jih pa tudi v večjih in bolje založenih trgovinah.

Pivovarna Reservoir Dogs Brewery

Reservoir Dogs | Craft Brewery
vir: Pivovarna Reservoir Dogs Brewery

Čeprav je pivovarna že dobro tehnološko dovršena, so piva še vedno čisti kraft. V to pivovarno lahko greš na ogled in degustacijo piv, ki jih varijo. Njihova piva lahko kupiš v njihovi točilnici v Pivovarni Reservoir Dogs Brewery na Industrijski cesti 1H v Novi Gorici ali pa v bolje založenih trgovinah in nekaterih lokalih po Sloveniji.

Pivovarna Hopsbrew

Začetki pivovarne so v Rusiji, kjer je Maxim raziskoval piva. Svoje pivovarske začetke je z družino preselil v Slovenijo, kjer dela izvrstna piva. Ta hmeljski napitek je mogoče kupiti v priznanih pivnicah in drugih gostinskih lokalih.

Pivovarna Lobik Brewery

Lobik Brewery
vir: Pivovarna Lobik Brewery

Pivovarna ima zanimivo zgodbo. Vse se je začelo med treningom veslanja, ko si mladostniki stari med 15 in 17 let niso mogli kupiti piva. Odločili so se, da ga bodo naredili sami. Leta 2016 so odprli svojo pivovarno, ki je postala med boljšimi v regiji. Njihovo pivo ima nekaj več alkohola in je malo drugačnega okusa. Prodajajo redna piva, specialna piva in katedralno serijo. Ta piva lahko kupiš v različnih lokalih po Sloveniji ali pa na njihovem naslovu, Tovarniška cesta 51 v Rušah.

Green Gold Brewing

Green Gold Brewing Primal Instinct - YouTubeZačetki te pivovarne segajo 120 let nazaj, leta 2016 pa so se odločili, da začnejo z varjenjem piva. V tej spodnjesavinjski pivovarni se dobijo hmeljske sorte Aurora, Styrian Dragon, Celeia, Styrian Wolf in druge. Hmelj je iz domačega okolja in v vsakem sodu. Njihovo pivo lahko kupiš v bolje založenih trgovinah, imajo ga pa tudi nekateri lokali po Sloveniji.

Kraft pivovarna Tektonik

Tektonik kraft pivovarna
vir: Kraft pivovarna Tektonik

V tej pivovarni vedno iščejo nove recepte in najkakovostnejše surovine priznanih svetovnih pridelovalcev. Piva temeljijo na tradiciji belgijskih, nemških in angleških pivovarskih praksah. Najbolj znana njihova piva Hercule Witbier, Nelson India Black Ale in Wayne Pale Ale najdeš v bolje založenih trgovinah in nekaterih gostinskih lokalih.

Pivovarna Human Fish

Pivovarna Human Fish
vir: Visit Ljubljana

Izdelujejo več tradicionalnih posebnih piv, ki jih prodajajo v Sloveniji. Na zalogi imajo stalno pale ale, stout in india pale ale piva, v sezoni pa tudi nemški doppel beck, belgijsko pšenično in irsko rdeče pivo. Ponujajo tudi vodene oglede pivovarne, kjer te poučijo o varjenju njihovega piva. Tam te čaka tudi degustacija in spoznanje zgodovinskih in sodobnih pogledov na to priljubljeno pijačo. Njihovo pivo lahko kupiš v njihovi pivovarni na Tržaški 27 na Vrhniki.

Ti je prispevek všeč? 1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (2 ocen, povprečje: 4,00)
Loading...

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo, vnesite svoje ime tukaj
Prosim vnesite svoj komentar!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

29,183FansLike
2,196FollowersFollow
2,640FollowersFollow
1,679FollowersFollow

Najbolj priljubljeno

3 ideje za aktivno preživljanje jesenskih vikendov

Jesenski meseci so za marsikoga najlepši v letu - poletne vročine je konec, priljubljene izletniške točke se spraznijo, narava pa je v svojem menjavanju...

Kje je bil tvoj dom na Zemlji stotine milijonov let nazaj?

Z novim digitalnim zemljevidom ti paleontologi ponujajo nov pogled na tvoje rojstno mesto skozi stoletja in ti predstavijo dinozavre, ki so živeli na tvojem...

Dve seriji iz 90ih, ki sta vredni binge-watcha

Ob naslovu prispevka si zagotovo najprej pomislil na Friendse. Prijatelji so seveda globoko zaznamovali devetdeseta leta, vendar smo za prispevek raziskali še dve seriji,...

Letos nagrade za študentska dela s področja divjadi in lovstva

Če si letos ali v letu 2019 diplomiral, magistriral ali doktoriral s področja lovstva in divjadi, lahko prejmeš finančno nagrado, ki jo podeljuje Strokovno-znanstveni...