Norma 23: Prva slovenska creperia v Sloveniji

Norma 23, prva francoska creperia v Sloveniji
Norma 23, prva francoska creperia v Sloveniji

Ljubljana ni Francija, ali pač? Ko pomislimo na Ljubljano, se pogosto spomnimo podob slikovitih rečnih bregov, gradu na vrhu hriba in živahnih zelenih površin. Vendar pa se v njenih očarljivih ulicah in živahnih tržnicah skriva gastronomska skrivnost, ob kateri bi vsakemu frankofilu zatrepetalo srce: Prva francoska creperia v Sloveniji.

Francoske crepes v centru prestolnice

Če že ob omembi »crepes« hrepeniš po njih, potem imamo zate odlično rešitev. To je Norma 23, prva francoska creperia v Sloveniji, ki jo najdeš v samem centru prestolnice – natančnaje na Adamič-Lundrovem nabrežju 1. Tako boš v čudovitem kotičku našel košček Francije sredi slovenskega šarma.

Norma 23: Adamič-Lundrovo nabrežje 1, Ljubljana – zraven Pogačarjevega trga pod Plečnikovimi arkadami

Tradicionalne sladke palačinke pripravljajo iz 100-odstotno slovenske pščenične moke, ki je zmleta s tradicionalnim postopkom mlina na kamen. Širok nabor sladkih palačink, pri katerih izbiraš med številnimi dodatki – nutella in banana, hišna slana karamela, hišni ganaš, marmelada itd.

Okusi pa se tu ne zaključijo, saj ponujajo tudi raznolik izbor solat, quichev in pic. Razveseli pa te lahko tudi novica, da imajo tudi ponudbo na študentske bone! Tako lahko svoje študentsko življenje premažeš z okusom francoskih jedi.

Prva slovenska creperia v Sloveniji
Prva slovenska creperia v Sloveniji

V Norma 23 za okus Francije v domačem okolju

Odpravi se pod Plečnikove arkade, užij ambient centra Ljubljane, okusi pa te bodo odpeljali daleč izven naših meja. Težje je najti boljšo kombinacijo, brez dvoma pa mora vsakdo vsaj enkrat v življenju poskusiti francosko sladko palačinko. Zato je tu Norma 23.

Okusi pravega francoskega bruncha v Ljubljani.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekTo je zaščita proti več vrstam raka
Naslednji članekRevija Študent na freeŠn
norma

Okusi pravega francoskega bruncha v Ljubljani.

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.