Piščančji žur

Curried red lentil tomato and coconut soup - delicious vegetarian food on grey background, top view. Flat lay served healthy lunch
Foto: OksanaKiian iz iStock

Tole je hrana za tiste dni, ko res rabiš comfort food. Sestavine so poceni, priprava hitra, rezultat pa božanski.

Comfort food.

S tem receptom imaš hitro kosilo za večje število oseb, zato ga lahko uporabiš za družinska srečanja, ali z njim razveseliš cimre, saj za pripravo ne potrebuješ veliko pripomočkov, ki jih v študentskih kuhinjah pogosto manjka.

Potrebuješ:

  • file piščančjih prsi (pol na porcijo),
  • testenine (majhni makarončki, 80 g na porcijo),
  • pršut ali šunka za pico, kakor ti je ljubše,
  • sir, ki se dobro topi (npr. gavda, ementalec),
  • smetana za kuhanje (1 dl na porcijo) ter
  • sol, poper in rožmarin.

Ko imaš pripravljene sestavine, se lahko lotiš dela.

  • Vsak file razdeliš na polovici in nato vsako polovico prerežeš še vzdolž, da dobiš štiri zrezke iz vsakega fileja. Oprane in osušene zrezke začiniš in na visoki temperaturi na hitro (da se ne presušijo) popečeš v ponvi, da dobijo zlato skorjo.
  • V slanem kropu skuhaš testenine po navodilih z embalaže.
  • V pomaščen pekač zložiš zrezke, nanje streseš odcejene testenine, preliješ s smetano in povrh prekriješ s šunko ali pršutom in sirom.
  • Piščančji žur pečeš na 190 °C, da postane lepo zapečen (okoli dvajset minut).

I love food more than I love people.

Če ti zadiši španska kulinarika, pa preizkusi še recept za Slastno špansko tortiljo po študentsko.

Prejšnji članekASMR ja ali ne?
Naslednji članekNova funkcija na WhatsAppu

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.