Občasno se na družabnih omrežjih pojavi recept, ki določi nov trend. In poleti ni boljšega trenda od okusnega čokoladnega sladoleda! Čeprav se priprava sladoleda sliši zapletena – ta recept zahteva le tri sestavine in prav vse najdeš v vsaki običajni trgovini.
Ne potrebuješ nobene posebne in drage naprave za pripravo sladoleda, niti celega popoldneva časa ali ogromno posode. Priprava je tako enostavna, rezultat pa božanski, zato ga preprosto moraš preizkusiti.
Sestavine:
- dve skodelici sladke smetane
- pločevinka sladkega kondenziranega mleka
- pol skodelice kakava

Priprava:
- Sladoled najlažje pripraviš s kuhinjskim robotom, ki ima funkcijo mešanja, saj vse sestavine le sproti dodajaš v posodo in nastaviš primerno hitrost mešanja. A tudi s preprostim ročnim ali paličnim mešalnikom ne boš imel nobenih težav, le dovolj veliko posodo vzemi (volumen sladke smetane med stepanjem močno naraste).
- V posodo najprej nalij sladko smetano in stepaj, da postane čvrsta. Dodaj kondenzirano mleko in kakav ter pri nizki hitrosti mešalnika zmešaj sestavine.
- Maso prelij v primerno posodo (varno za zamrzovalnik), pokrij (uporabiš lahko aluminijasto folijo) in postavi v zamrzovalnik za šest ur.
@that40yearguy This had me weak in the knees 🤯 #food #recipe #tips (anabelle.vangiller)
Karamela, Bayleys ali burbonska vanilija?
Viralni sladoled je okusen in sladek, a bodimo iskreni, običajna čokolada hitro postane dolgočasna. Na srečo, vsaj glede na izkušnje prvih privržencev viralnega recepta, ga brez težav obogatiš z dodatki po lastnem okusu. Tudi ti dodatki so lahko povsem preprosti, a izredno raznoliki: karamelna omaka, čokoladne kapljice, vanilin ekstrakt, mandljev ekstrakt, oreščki, marshmallows, oreo piškot i… Poskusi dodati Bayleys ali dober whisky za alkoholno različico. Pripravljen sladoled lahko uporabiš tudi kot osnovo za nekoliko modiviciran italijanski affogato s čokoladnim sladoledom: kepico domačega sladoleda prelij z espressom in uživaj v kombinaciji vroče kave in mrzlega sladoleda.

Foto: Johnnieshin iz iStock
Novinar