Zabava s sladoledi in koktajli brez alkohola

Sadje in sladoled v kozarcih za koktajle

Zabave so v polnem pogonu skozi celo leto, le v vročih dneh pa si lahko privoščimo zabavo s sladoledi. Še nisi slišal za zabavo s sladoledi? Ko jo boš enkrat izkusil, ti ne bo ušla iz glave, saj je tako okusna in osvežilna. Pripraviš jo lahko tudi sam, pri čemur ti bodo na pomoč priskočili party aromati, ki jih boš uporabil za najboljše sladoledne koktajle brez alkohola.

Koktajli in sladoledi so osnovni del osvežilnih trenutkov vročih dni v letu. Vse bolj priljubljeno pa je njihovo združevanje v eno samo poslastico, ki bi jo lahko poimenovali sladoledni koktajli. Tokrat jih bomo predstavili z manjšim »spinom« na klasiko, saj so ti primerni tudi za nosečnice in tiste, ki ne smejo piti alkohola. Seveda govorimo o sladolednih brezalkoholnih koktajlih.

Kaj sploh je alkoholni sladoled brez alkohola?

Alkoholni sladoled brez sladoleda je točno to, kar pove že samo ime. Gre za sladoled z okusom po alkoholu, a brez vsebnosti samega alkohola. Celoten trik skrivajo aromati, s katerimi pripravimo brezalkoholne sladolede in koktajle. Ker pa želimo zajeti okus alkoholne pijače, morajo biti aromati narejeni prav za to. Ujeti morajo klasiko alkoholnih pijač in ta okus (brez alkohola!) prenesti v sladoled, koktajl ali sladoledni koktajl.

Klasični okus alkohola brez alkohola

Četudi se sliši tako nevsakdanje, je situacija povsem resnična. Verjetno si lahko zamisliš kakšen okus imajo whiskey, rum punč, pina colada, rok cheri in mojito? Super, saj bodo imeli tak okus tudi sladoledi in koktajli, le da bodo brez vsebnosti alkohola. To pomeni, da jih bodo lahko uživali tudi otroci, nosečnice in vsi tisti, ki ne smejo piti alkohola.

People hands toasting multicolored fancy drinks - Young friends having fun together drinking cocktails at happy hour - Social gathering party time concept on warm vivid filter
Foto: ViewApart iz iStock

Top 5 sladolednih koktajlov brez alkohola

  • Punč rum brez alkohola
  • Mojito
  • Whiskey
  • Rok Cheri
  • Pina Colada

K vsem naštetim odlično spadajo tudi aromati malaga, cola in energy ice, ki prinesejo še dodaten val svežine za brezalkoholne koktajle in sladolede. Okusi alkohola še nikoli niso bili tako varni in okusni.

Podjetje Rokmar d. o. o. v svojem laboratoriju skrbi za inovativne in kakovostne okuse sladoledov in koktajlov. Pri njih boš našel vse potrebno za najboljšo zabavo s sladoledi in koktajli, aromati pa bodo ustvarili izjemne okuse alkoholnih pijač – in to brez alkohola!

info@rokmar.si | Spletna stran

Podjetje Rokmar že 30 let proizvaja visokokvalitetne proizvode za izdelavo sladoleda in slaščic.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekPoletje in tehnologija: Pripravili smo seznam nosljivih naprav za vsakogar
Naslednji članekRok za prijavo del v tekmovanje za Mlade bobnarje podaljšan do 28. avgusta
info@rokmar.si | Spletna stran

Podjetje Rokmar že 30 let proizvaja visokokvalitetne proizvode za izdelavo sladoleda in slaščic.

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.