Kaj narediti, ko tvoj cimer ne pospravlja za seboj?

Si se pred kratkim vselil v študentski dom ali stanovanje in dobil novega cimra, ki ne zna pospravljati za seboj? Ti pa hočeš, da je soba ali stanovanje vedno pospravljeno in ne maraš, da navlaka leži povsod? Predstavljamo ti nekaj nasvetov, kaj lahko narediš.

Z njim se pogovori o svojih pričakovanjih

Oba prihajata iz različne družine, kjer so navade drugačne, zato lahko tudi na čiščenje gledata iz drugačnea zornega kota. Razloži mu, kaj ti pričakuješ in kaj si se naučil doma in ga prosi, da tudi on to deli s tabo. Nato se pogovorita o osebnih pričakovanjih, ki jih imata za skupno bivanje.

Bodi fleksibilen

Če tvoj cimer hišna opravila dela na drugačen način kot ti to še ne pomeni, da je ta način napačen. Bodi vesel, da sploh pospravi, podaj mu nekaj predlogov za izboljšavo in pomisli, da boš tudi ti moral malo popusititi.

Pokaži mu hvaležnost

Preprost hvala lahko veliko pomeni. Občasno mu povej, da si vesel, da se trudi in da tudi on skrbi za to, da je soba ali stanovanje vsaj približno čisto. Vsako manjšo gesto prepoznaj saj s tem pokaže, da te posluša in se trudi spremeniti navade.

Točno povej, kaj si predstavljaš pod besedo čistoča

Ti in tvoj cimer si čistočo lahko predstavljata čisto na drugačen način, zato je pomembno, da točno vesta, kaj pomeni enemu in drugemu. Pogovorita se o teh razlikah in o tem, kaj za vaju pomeni tudi umazanija. Če bosta to že na začetku vedela, bosta preprečila, da bosta imela večja pričakovanja, ko pride do čistoče določenega dela stanovanja.

Novinarka. Obožujem tri stvari: organizacijo dogodkov, potovanja in muzikale.

VIRBrit.co
Prejšnji članekŠtudenta Ekonomske fakultete slavila na tekmovanju SACkathon v Barceloni
Naslednji članekHuawei Track AI bo pri otrocih iskala znake poslabšanja vida

Novinarka. Obožujem tri stvari: organizacijo dogodkov, potovanja in muzikale.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.