Brada: kako jo urejati in nositi

Že ko nam fantom začnejo poganjati prve dlačice, razmišljamo, kako si bomo uredili brado. A ko ta brada doseže spoštljivo dolžino ter gostoto, stojimo pred ogledalom in ne vemo, kako bi zarezali, kaj postrigli in kaj negovali.

Da bi imeli stil brade, ki bi nam najbolj laskal, potrebujemo dobro poznavanje naše oblike obraza. Osebe, ki imajo okroglo obliko obraza, naj posežejo po stilu brade, ki bo izoblikoval obraz z različnimi ostrimi koti. Brada naj bo ozka po čeljusti, pod ustnicami pa naj bo kratka, a gosta, brki naj bodo urejeni. Lahko poskusiš tudi s slovito Van Dyke koničasto bradico in brčicami.

Brada za okrogel obraz.
Brada za okrogel obraz.

Fantom s kvadratnim obrazom najbolj sedejo kratke dlake na licu (ali pa popoln full shave), še posebej pri ličnicah, fokus brade naj bo na poudarjeni čeljusti in polnih brkih ter poraščenosti brade in pod ustnicami.

Brada za kvadraten obraz.
Brada za kvadraten obraz.

Ovalen obraz ima to srečo, da na njem vsaka brada dobro izgleda. Tako da se prepusti domišljiji in postani kreativen. Ne glede na obliko obraza pa bodi pozoren na frizuro. Brada in frizura se morata skladati. Načeloma dolgim lasem pritiče kakršna koli brada, tako da nekako velja pravilo, da krajši so lasje, bolj urejena mora biti brada. Redkokateri moški namreč lahko dobro zgleda s pobrito glavo in dolgo brado. Pazljiv moraš biti tudi glede zalizcev, saj se nekateri stili brad ne skladajo z njimi. Ko si urejaš brado, poskusi načrtovati potek rasti las ali poišči nasvet pri brivcu oziroma frizerju.

Pazljiv moraš biti tudi pri opremi, ki jo uporabljaš. Britvica z enim rezilom je večinoma dobra le za enkratno britje na golo. Svetujemo, da investiraš v dober brivnik, ki ima čim več različnih nastavkov ter britvico (ali britev), ki ima čim več rezil ter maksimalno gibljivost. Poleg tega ne varčuj pri nakupu kakovostne kolonjske (ali drugih alternativ) in brivske pene. Pod tvojimi ščetinami se skriva nežna koža, za katero moraš skrbeti. Zato priporočamo tudi losjon za po britju.

Brivski pripomočki
Britvica, pena, kolonjska in losjon za po britju so nujni pripomočki za urejanje brade.

Zadnji korak pri urejanju brade je odločitev glede pomade, gela ali olja za negovanje ter oblikovanje brade. Tu spet upoštevaj negovanje kože in kakšen izgled brade bi rad dosegel ter kaj tvoja brada potrebuje (ali je presuha, premastna ali premalo gosta).

Prejšnji članekHarmonyOS 2: Korak bliže k uresničitvi pametnega življenja
Naslednji članekRdeči križ Slovenije prosi k pomoči za potrese na Hrvaškem

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.