Kako je pandemija spremenila lepotne ideale

V zadnjem letu se je naše življenje korenito spremenilo na vseh področjih in tudi lepota ni izjema. Preživljamo leto, ko se več časa nosi kirurške maske kot nedrčke.

Maskne

V letu 2020 smo bili priča obogatitvi besedišča z novim izrazom: maskne. Gre za mozoljčke, akne in druge kožne neprijetnosti, ki nastanejo kot posledica dolgotrajnega nošenja maske. Na udaru masken so predvsem trgovci, zaposleni v zdravstvu in domovih starejših. Hvala leto 2020, obogatilo si slovar! ?

Novi esencialni produktirazkužilo in maska

Kaj drugega kot razkužilo! Če smo si pred pandemijo roke razkužili le ob vhodu v bolnišnico ali zdravstven dom, je sedaj mini razkužilo glavna oprema vsake torbice in brez njega praktično ne zapuščamo domov.

Šminke so letos izkusile največji padec prodaje med kozmetičnimi izdelki (si lahko mislimo zakaj). Modni pripomoček, ki nas spremlja vsepovsod pa so ročno šivane maske različnih barv, z napisi, vzorci in bleščicami.

Postali smo DIY strokovnjaki

Prvič, odkar pomnimo, se soočamo z zaprtjem nekaterih storitev, brez katerih sipred pandemijo nihče ni predstavljal živeti. Ostali smo brez frizerjev, kozmetičark in manikerk, zato smo se naučili sami ostriči fru-fru, pobarvati narastek, narediti gelish manikuro in depilirati noge.

striženje doma

Med moškimi je po dvajsetih letih zopet popularna krtačka, ki je pač najenostavnejša moška frizura, za katero potrebuješ le brivnik s primernim nastavkom.

Ličenje oči v razmahu

S močnim ličenjem oči nadomeščamo pokrite ustnice. Še pomembnejša je postala oblika obrvi, saj popolnoma spremenijo podobo. Obrvi so zamenjale ustnice in postale fashion statement s pretirano poudarjenostjo. Vedno več žensk se odloča tudi za umetne trepalnice. Esencialni produkti: maskara, svinčnik za obrvi in senčilo.

fox eye

Pojavil se je še en nov izraz: mask makeup looks.

Fox eye

Trend ličenja fox eye je šel v zaton tako hitro, kot se je tudi povzpel. Gre za ličenje, katerega cilj je doseči obliko oči, ki spominja na mandelj. Trend je med prvimi pograbila Kendall Jenner, potem pa se je sredi poletja razširil kot požar.

Fox eye so nekateri označili kot žaljiv in kulturno neprimeren, saj ličenje oči na ta način oponaša naravno obliko oči pri azijkah. Influencerke so šle pri trendu še dlje in so na fotogafijah zavzele migraine pose, kar pomeni, da so s prsti pri sencah potegnile oči na stran, da bi bile oči videti še ožje. Mislim, da ni potrebno poudariti, da je gesta žaljiva in močno spominja na nekatere rasistične poteze v preteklosti. Yikees! ?

Zoom faceZoom

Še eden izmed novih terminov, ki nam jih je prinesla pandemija. Lepotni kirurgi v letošnjem letu poročajo o strmem porastu povpraševanja po botoxu, liftingu, odstranjevanju odvečne kože na vratu in raznih fillerjih. Zaradi videoklicev smo postali bolj zavedni o svoji podobi, saj se večino časa gledamo na majhnem kvadratku na spodnjem robu ekrana, ki pa, roko na srce, ni najbolj flattering kot za opazovanje svoje podobe.

Z lepotnimi popravki hkrati tudi kompenziramo pomanjkanje kontrole nad lastnim življenjem, ki nam ga je prinesla pandemija.

Am I smiling?

VIRCNN style
Prejšnji članekHči Španke, portret ženske, ki jo vodi brezup
Naslednji članekSlovenija je dežela vasi, te pa se v 21. stoletju soočajo s posebnimi izzivi

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.