Kako poskrbeti za nego lasišča na morju?

Ženska si umiva lase
Foto: esp2k iz iStock

Si tudi ti ena tistih, ki se poleti spopada s srbečim lasiščem? Slana voda in sonce lahko hitro poškodujeta našo kožo in lasišče, ki se poleti bolj masti. Prepogosto umivanje las (ja, umivanje las vsak dan je nepotrebno) pa še dodatno obremenjuje naše lasišče. Rešitev ne leži v tarzanski higieni (ali pomanjkanju le-te) pač pa v preprostem izdelku, ki je v tujini že pravi lepotni hit.

Globinsko čiščenje

Krtača za lasišče je pripomoček, s katerim globinsko očistiš lasišče. Uporabljaš ga med samim umivanjem las, z njegovo pomočjo pa bodo tudi šampon in ostali izdelki za lase bolj učinkoviti. Krtačka poskrbi tudi za piling lasišča, s čimer odstrani odmrle celice in lasne obloge. Tako preprečuje nastanek prhljaja, razrast glivic in bakterij.

Roka drži krtačo za lasišče ob lase

Mastno lasišče je vsakodnevna težava številnih ljudi, še posebej poleti, ko se več potimo in se tudi naši lasje hitro zmastijo. Kopica izdelkov, ki jih uporabljamo na dnevni ravni, pa tudi ne pomaga, saj s tem samo kopičimo lasne nadloge. Krtača za lasišče uspešno očisti lasne nadloge, tako da je lasišče občutno manj mastno, lasje pa dlje zdržijo med pranji.

Masaža lasišča

Študije so celo potrdile, da uporaba krtače stimulira celice v lasišču in pospeši pretok krvi. To pomaga pospeševati rast las in prepreči njihovo izpadanje. Uživaš v masaži glave, ko si na obisku pri frizerki? Krtačo za lasišče lahko uporabiš tudi na suho lasišče in si tako privoščiš sproščujočo masažo.

Krtača za lasišče, zraven je mošnjiček, odprta knjiga, brisače in vejica zelenja

Katero krtačo za lasišče izbrati?

Kot pri vsakem lepotnem izdelku, je tudi pri krtači za lasišče treba gledati na kvaliteto. Slovensko butično podjetje BAM body ima v svoji ponudbi krtačo, ki je narejena iz okolju prijaznih materialov. Ogrodje je namreč narejeno iz pšenične slame, ne plastike, ščetine pa so silikonske in tako ne vozlajo las ter poskrbijo za učinkovito masažo. Krtača se lahko popolnoma razstavi, tako da jo lahko temeljito očistiš in preprečiš nastanek plesni ali nečistoč.

marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Prejšnji članekRazmerja skozi stoletja
Naslednji članek7 kuharskih tehnik, ki bodo izboljšale tvoja kosila
Prazna profilna slika
marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.