Katera očala so prava za tvojo obliko obraza?

Katero obliko očal izbrati?
Katero obliko očal izbrati? Foto: Liudmila Chernetska iz iStock

Se ti je že kdaj zgodilo, da si je nekdo kupil nova očala, ki so mu izjemno pristajala, a ko si si jih nadel še sam, ti niso pristajala? Naj ti razkrijemo, da skrivnost ni v očalih samih, ampak je zelo pomembno vedeti, katera oblika očal pristaja tvoji obliki obraza.

Očala za okroglo obliko obraza

Če je tvoj obraz okrogle oblike, išči očala z ostrimi robovi. Velika kvadratna očala so v modi in lahko zelo lepo izenačijo okrogel obraz, ki mu po naravi primanjkujejo ostre poteze. Prav tako bi zate bila primerna očala, ki so v osnovi okrogla, a se na zunanjih zgornjih delih okvirja zaključijo v oster kot, saj to ustvari privlačen učinek mačjih oči. Če je zgornji del okvirja nekoliko debelejši od spodnjega, ti očala preusmerijo pozornost na zgornji del obraza.

Close-up Portrait of Software Engineer Working on Computer, Line of Code Reflecting in Glasses. Developer Working on Innovative e-Commerce Application using Machine Learning, AI Algorithm, Big Data
Foto: gorodenkoff iz iStock

Očala za ovalno obliko obraza

Ovalen obraz je v načeloma podolgovat in ozek v širino, zato so pravokotna očala najboljša izbira, saj je proporcija takšnih očal ravno nasprotna. Poskusiš lahko tudi z okroglimi okvirji, a je bolje, da so tanjši. Primerna so prav tako očala Aviator, še posebej, če ti je všeč »retro« stil. Izogibaj se velikim očalom, ki bi segala izven širine tvojega obraza, saj ga ne bodo lepo balansirala.

Happy father and his son trying on glasses at the optics. Health care concept
Foto: Mariia Vitkovska iz iStock

Očala za diamantno obliko obraza

Če je tvoj obraz širši v predelu ličnic in se nato zoži pri čelu in bradi, imaš diamantno obliko obraza. V primerjavi z drugimi oblikami si nekoliko v prednosti, saj ti pristajajo marsikatera očala. Glede na to, da so tvoje širše ličnice ključna poteza, bodi pozorna, da jih ne prekriješ preveč, kar boš najlažje dosegla z ovalnimi okvirji. Tudi okrogla očala so primerna izbira, saj so linije tvojega obraza že same po sebi dovolj ostre. Če želiš svoje ostre poteze nekoliko omiliti, ti bodo pri tem pomagala pravokotna in kvadratna očala.

clipped nails on brown desk background
Foto: yasminnaff iz iStock

Očala za srčasto obliko obraza

Če imaš srčasto obliko obraza in so ti všeč očala Aviator, raje izberi tista, ki so širša od tvojega čela in so bolj zaokrožena od spodaj. Prilegala se bodo tvoji kombinaciji širšega čela in ostre brade. Če želiš poudariti svoje oči, lahko brez problemov preizkušaš različne ovalne oblike očal. Ker je tvoj obraz nekoliko asimetričen, so simetrična okrogla očala kot nalašč zate. Posebnost takšne oblike obraza je kombinacija ostrih in zaokroženih potez, zato se pri izbiri pravih očal ne brani niti privlačnega učinka mačjih oči.

Portrait of attractive cheerful clever girl touching specs looking aside copy space isolated over grey color background.
Foto: Deagreez iz iStock

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.