Katerim makeup napakam se moramo izogniti?

Že majhne punčke so prebrskale mamino toaletno torbico in si na obraz nanesle najbolj divjo šminko, da bi izgledale starejše. Zanimivo je, da smo vsi želeli biti starejši, dokler seveda nismo postali starejši in začeli ugotavljati, da gre življenje hitreje in da ne moremo kar tako pritisniti pavze. Sedaj, ko si starejša najbrž želiš tudi izgledati mlajša in preizkušaš vsa možna ličila, da bi to dosegla. Zato danes predstavljamo 4 načine, s katerimi se izogneš makeup napakam, ki te postarajo.

Poudari obrvi

Svojo lepotno rutino začni z obrvmi, saj njihova oblika predstavlja okvir obraza, zato boš tako poskrbela, da so čim bolj primerne tvoji sturkuturi kosti. S tem tudi privzdigneš oči, ko boš začela z obrvmi, pa bo pomagalo tudi tako, da ne boš zafrknila z ostalimi izdelki, saj boš morala vse prilagoditi strukturi obrvi.

Navlažena koža

Vsi vemo, da je pitje vode izredno pomembno za zdravo kožo, pomembna pa je tudi pravilna skrb za kožo, kjer je prvi in najpomembnejši korak navlažena koža, ki je videti precej bolj mlada. Najbolje je, da vedno skrbiš za piling in navlaženost. Uporabiš lahko hiarulonsko kislino, hidratacijsko olje, vlažilno kremo in zaščito SPF.

Osredotoči se na sijočo kožo

Poznati svoje podtone kože pomeni, da lahko najdeš sence in vse odtenke, ki bodo poskrbeli za sijočo kožo. Največja napaka, ki jo ljudje naredijo je, da izberejo napačno podlago za svojo kožo. Če imaš občutek, da te tvoj makeup postara, poskusi podlago z rožnatim ali bleščečim učinkom.

Manj je več

Če vsakodnevno uporabiš preveč ličil, bo to počasi začelo starati tvojo kožo. Gobico za nanos ličil najprej navlaži in z njo nanesi na obraz podlago po celotnem obrazu ali samo na mestih, ki jih je potrebno prekriti. Ko nanšaš puder, ga nanesi samo na mesta, kjer ga zares potrebuješ, ali se svetiš. S tem boš preprečila, da se puder strdi in ugnezdi med gubami.

Novinarka. Obožujem tri stvari: organizacijo dogodkov, potovanja in muzikale.

VIRBrit.co
Prejšnji članekFinale univerzitetne košarkarske lige
Naslednji članekUgodnost digitalne identitete Univerze v Ljubljani– Office 365

Novinarka. Obožujem tri stvari: organizacijo dogodkov, potovanja in muzikale.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.