četrtek, 24 septembra, 2020
Doma Lajf je lepota Koliko plastike ima v sebi družina Kardashian in njen vpliv na okolje

Koliko plastike ima v sebi družina Kardashian in njen vpliv na okolje

Družina Kardashian s podaljškom Jennerjevih že več kot 15 let polni naslovnice. To pa ni vse, kar polnijo, saj so vsak dan pod pritiskom vprašanj o spremembi svojih teles. Z izjemo nekaj posegov, za katere javnost ve, so o tem zelo skrivnostne. Tako si moramo za popoln obseg članka zamišljati, da si je čisto vsaka izmed sester (in mama) nekaj dodala. Ker pa je besedam težko verjeti, smo našli nekaj slik pred in po oziroma before-after.

Ni skrivnost, da so si telesa popravile skoraj vse sestre. Ali so nekaj vzele ali pa dodale, je vseeno. Seveda jih ne obsojamo, ker je človek pač tak kot je. Močno so se spremenile že zaradi spreminjanja trendov v make-up svetu, zato so včasih skoraj neprepoznavne. Potem so tu še tako imenovana polnila, ki se največkrat uporabljajo za povečanje ustnic. Vse, kar moraš storiti, je pregledati par slik in videl boš, da takih sprememb ni mogoče doseči le z make-upom. Sicer ne smemo pozabiti, da je njihov svet daleč od našega in imajo ob sebi vedno tako veliko ekipo, kot jo ima malo večji Mercator.

Kaj nas je sploh zanimalo? Koliko bi v Sloveniji stali vsi posegi, ki naj bi jih imele sestre klana K-J in kakšen je vpliv tega na okolje.

Vsadki

Ker lahko glede povečav prsi in zadnjice odštejemo eno izmed sester (Kendall Jenner), imamo za izračune vsadkov na voljo le štiri sestre.
Začnimo s tistimi stvarmi, za katere ne bomo nikoli ugotovili, ali so resnične. Vsadki, s katerimi naj bi si povečale prsi in zadnjico. Ker je taka družina na vrhu finančnih zmožnosti, bo šla najverjetneje k najbolj znanemu lepotnemu kirurgu. Tam bi za en poseg povečanja prsi in en poseg dviga prsi odštela najmanj 7500 €. Za en dvig in povečanje zadnjice pa bi odštela najmanj 2000 €. Če to pomnožimo s štiri, dobimo znesek v višini 38 tisoč evrov.

Če bi želele sestre imeti še kakšne liftinge in korekcije nosu, se lahko ta znesek vsaj še podvoji. Ampak saj si lahko privoščijo.

Filerji ali polnila

Polnila za povečevanje ustnic in glajenje gubic so zdaj po večini narejeni na osnovi hialuronske kisline. Učinek traja približno pol leta, to je odvisno od več dejavnikov, med drugim tudi od tega, če stranka kadi. Ker ugibamo, da ne kadijo, bi rekli, da bi vsake pol leta potrebovale nov poseg. En poseg oblikovanja ustnic bi v povprečju znašal 330 €. Če to pomnožimo s pet bi dobili znesek v višini 1650 €. V enem letu bi se ta podvojil in tako vsako leto dokler bi se za to odločale. V desetih letih bi za oblikovanje ustnic zapravile vsaj 16 tisoč evrov. Ta znesek bi se še povečal, če bi se odločile za oblikovanje čeljusti in podobno.

Kourtney Kardashian
Kourtney Kardashian

Zaključek o ceni

V Sloveniji bi za vse te posege družina štirih oziroma petih sester porabila okoli 40 tisoč evrov.

Vpliv večjih prsi na okolje

Da pa se dotaknemo še okoljevarstvenega aspekta, lahko povemo, da je hialuronska kislina drugače naravna sestavina našega telesa. Ta se lepo razgradi v telo in na okolje ne vpliva. Razen glede pogledov drugih in verjetno poljubljanja. Kar pa se tiče vsadkov, bi ti lahko bili silikonski ali pa narejeni s kohezivnim gelom. Za primer vzemimo silikonske vsadke. Ker je proces razgrajanja silikona dolg tudi več kot 500 let, so vsekakor okolju nevarni produkti. Najbolj popularen je ta poseg v ZDA, saj se tam vsako leto zanj odloči več kot 330 tisoč oseb. V letu 2018 si je prsi po celem svetu povečalo 1,862,506 ljudi (podatek vzet iz ISAPS-International Society of Aesthetic Plastic Surgery).

V povprečju oba vsadka tehtata 0,75 kilogramov. Sodeč samo po podatkih iz leta 2018, je trenutno na svetu 1,396,879 kilogramov (1396 ton) silikonskih vsadkov. To je toliko, kolikor bi tehtalo devet odraslih kitov ali pa 280 odraslih afriških slonov.

Prsni vsadki
Prsni vsadki

Ti je prispevek všeč? 1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (17 ocen, povprečje: 5,00)
Loading...

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo, vnesite svoje ime tukaj
Prosim vnesite svoj komentar!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

29,215FansLike
2,196FollowersFollow
2,640FollowersFollow
1,679FollowersFollow

Najbolj priljubljeno

Top 10 filmov po mnenju filmskih režiserjev

Pri filmskem časopisu Sight and Sound vsakih deset let anketirajo filmske kritike, da bi ugotovili, kateri so najboljši filmi vseh časov. Leta 1992 so...

Katere vse posege opravljajo plastični kirurgi? (2. del)

V tem delu se bomo posvetili vsem kirurških in nekirurškim posegom, ki jih kirurgi opravljajo na telesu. Pred tem pa si lahko prebereš prvi...

Moja študijska pot

Od inženirke agronomije do psihoanalitične psihoterapevtke Četrti letnik srednje šole je za dijaka obdobje, ko se odloča o študiju in hkrati o tem, kaj bo...

Odkritje plina na Veneri bi lahko bilo najpomembnejše doslej

Prejšnji teden so znanstveniki naznanili odkritje plina fosfin v ozračju Venere. Upravitelj ameriške vesoljske agencije Nasa Jim Bridenstine je odkritje označil za najpomembnejše odkritje...