Kozmetika na dopustu

Potovanja, izleti, taborjenje … To, kako bomo preživeli poletne počitnice, določa tudi izbiro prtljage, kamor seveda sodijo potrebščine za osebno nego, kozmetika in zdravila.

Kaj vzeti s seboj?
Ne glede na to, kje boste preživljali poletje, ne smete pozabiti na zaščito pred soncem. Svetujemo, da si vsako leto kupite novo sredstvo oziroma preverite rok trajanja tistega, ki ga že imate doma. Sredstvo s pretečenim rokom uporabe namreč lahko sproži neprijetno reakcijo na koži.

Tiste, ki vam ličenje pomeni vsakodnevni obred, boste najbrž tudi na počitnicah uporabljale ličila. Zagorela polt ne potrebuje veliko, dovolj bo, če izbor omejite le na nekaj izdelkov.

Ne pozabite na hidratantno kremo! Koži, izpostavljeni soncu, morate vsakodnevno povrniti vlago. Tudi krema za po sončenju ne sme manjkati.

Kar zadeva dišave, bodite previdni. Številni parfumi in toaletne vodice vsebujejo sestavine, ki v kombinaciji s soncem na koži pustijo temne madeže. Enako previdni bodite pri uporabi vazelinov in rdečil za ustnice. Ker so ustnice izredno občutljive, priporočam uporabo vazelina z UV-faktorjem.

Kam spraviti kozmetiko?

Tudi kovinski ali plastični kozmetični kovčki so odlični. Izogibajte se črni barvi, saj se veliko bolj in hitreje segrejejo. Prozorne toaletne torbice so odlične, ker so pregledne.To je odvisno od tega, kako potujete in kje boste bivali. Priročne so večje toaletne torbice, najbolje kvadratne oblike. Če vsebujejo manjše predalčke, so dovolj pregledne, da boste zlahka našli vse, kar ste vzeli s seboj. Če se odpravljate na taborjenje, si kozmetiko zložite v torbe, ki jih lahko kamorkoli obesite in obenem služijo kot nekakšna omarica s predali in ogledalom. Dobro vam bodo služile tudi na jadrnici.

Nasvet
Laki za nohte so zelo občutljivi na vročino. Hranite jih na najhladnejšem mestu in jih ne izpostavljajte soncu. Mineralne vode v pršilu, namenjene za osvežitev, lahko hranite v hladilniku ali hladilni torbi, enako velja za kreme. Za sadje, pijačo, kozmetiko in zdravila so priročni tudi avto hladilniki. S seboj vzemite le stvari, za katere veste, da jih boste potrebovali, in brez katerih se ne bi dobro počutili.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.