Ne le kot modni dodatek

Verjetno ni ženske, ki ne bi imela v svoji omari vsaj dve ali tri torbice. Tokrat moramo dati moškim prav, ko nam pravijo, da bi karkoli drugega manj pogrešale kot torbico.

Zakaj? Katerikoli drugi modni dodatek lahko pogrešamo. Lahko smo brez uhanov ali ogrlice, a brez torbice ne gre. Kam naj damo šminko, telefon, robčke, pisalo, puder, ključe, …? Naj jih držimo v roki? Ne. Zato so torbice, ki niso le modni dodatek, ampak so tudi zelo praktične za shranjevanje predmetov, ki jih nujno ali manj nujno potrebujemo.

Maja Žogan, modna svetovalka, poudarja, da so torbice modni dodatek, ki ga pri našem osebnem ‘stylingu’ ne smemo zanemariti. Velike, majhne, pisane, enobarvne, usnjene, z broško, črtaste, … »So praktične, saj vanje damo stvari, ki jih vedno potrebujemo pri sebi. Lahko pa nam služijo le kot modni dodatek in so zelo minimalistične. Ali pa sporočajo naš družbeni status, saj so nekatere ženske pripravljene zanje plačati ogromno denarja in si seveda to tudi lahko privoščijo. Seveda govorimo o torbicah.« Da zaključimo. V glavnem, izbira torbic je zelo velika, vse pa je odvisno od tega, za kakšno priložnost jo potrebujemo.

Torbica za vsak dan
Ne mine dan, ko ne bi imela ženska pri sebi torbice. Pri izbiri vsakodnevne torbice se odločamo na podlagi praktičnosti, zato je za vsakodnevno rabo priljubljena velika torbica z veliko predali. Vanje lahko spravimo malenkosti, ki jih sicer ne potrebujemo vsak dan, a morajo biti na dosegu roke.

Večerna toaleta
Za prireditev, večerjo, slovesnost izberemo elegantno obleko in temu primeren mora biti tudi modni dodatek, dodatki. »Pri večernih toaletah in slavnostnih priložnostih ponavadi sežemo po zelo majhnih “šik” torbicah, v katere spravimo le kakšno šminko, telefon in robčke. Tudi pri materialu moramo biti previdni, saj je primeren le material, ki je “fin” in ne deluje ceneno.« Maja Žogan

‘Šoping’ s prijateljico
Modna svetovalka, Maja Žogan, svetuje: »Kadar gremo s prijateljico ‘šopingirat’, na pijačo ali pa se odpravimo pohajkovat v mesto, je najbolj primerna malo večja športna torba, v katero lahko spravimo plastenko vode, telefon, denarnico, osvežilne robčke in pač vse stvari, ki jih takrat potrebujemo. Po možnosti je najbolj primeren material bombaž, pa tudi usnje ali zelo popularno umetno usnje ni napačno. Je pa veliko bolj praktično, če je torbica na daljšem ročaju, da jo damo preko rame, saj lahko tako veliko bolj sproščeno hodimo in nas torbica ne ovira.«

Kvaliteta torbice
Cene torbic so zelo različne. Lahko jih kupite že za nekaj evrov. Kvalitetne torbice so lahko kar precej drage, zato se marsikatero mlado dekle ne odloči za na kup le-teh, ampak si raje privošči za ta denar dve ali tri manj kvalitetne torbice. Vendar je dobro imeti v omari tudi kakšno bolj kvalitetno, elegantno torbico umirjenih barv, ki jo boste lahko kombinirale z več vrstami oblačil. Le-ta vam bo prav prišla ob poroki, na pogrebu, sestanku itd.

Torbica in vaš stil
Maja za konec poudarja: »Še enkrat poudarjam, da je vse odvisno od našega stila in celotne podobe. Tako barva kot velikost, material, model, … Glede tega se odločamo in izbiramo sami, saj imamo ljudje različne stile in okuse. Tudi cena torbic je zelo različna. V trgovinah imamo izbiro med zelo cenenimi, poceni torbicami, za katere ni potrebno odšteti veliko denarja, in torbice, ki stanejo celo premoženje. Od nas pa je odvisno, koliko smo pripravljeni plačati za ta modni dodatek, ki je po mojem mnenju nujen v vsaki ženski omari.«

Mojca Buh

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.