Okolju prijazne sveče, ki bodo odišavile tvoj dom

Jaac & Zaak izdelki
Foto: Facebook profil Jaac & Zaak

Sveče odišavljajo naš dom že vrsto let. Stanovanju dajo nek občutek domačnosti, lahko pa privedejo tudi do romantike ali nekega spomina na določen letni čas, na primer na zimo. Sveče so z vidika okoljevarstva velik problem, zato se raje osredotoči na sveče v biorazgradljivi embalaži in pomagaj naravi, da ostane takšna, kakršna je.

Biorazgradljiva embalaža sveč

Svečke Evva podjetja Jaac & Zaak so vlite v biorazgradljivo embalažo in tako ne škodujejo naravi. Pri njih v biorazgradljivi embalaži najdeš tudi dišeče voske, zobno ščetko, osvežilce zraka in še mnogo drugih izdelkov. Pri Jaac & Zaak stremijo k temu, da so njihovi izdelki brez umetnih barvil, parafina, nafte, kerozina in drugih škodljivih snovi. Sveče so narejene z lesenimi stenji ali stenji iz bombaža s papirnatimi vlakni, brez svinca.

Sojina svečka EVVA, blagovna znamka JAAC & ZAAK

Sojin vosek

Tudi dišeči voski in sveče so narejeni na naraven način. Vanje so vlita samo čista eterična olja in produkti so narejeni s povsem naravnim sojinim voskom. So brez parafina, parabena in ftalatov. Poskusiš lahko veliko dišečih voskov: sivka, čokolada, pomaranča in cimet … Izdelani so iz rastlinskega voska, brez barvil in drugih nepotrebnih ter škodljivih snovi. Prav tako so odišavljeni s stoodstotnimi eteričnimi olji, brez dodanih sintetičnih dišav.

Dišeči voski in kako jih uporabljati

Dišeči voski so sodoben nadomestek dišečim svečam, le da je njihova uporaba malce bolj varna, saj pri njih nimamo opravka s plamenom, posledično pa se v zrak tudi ne spuščajo saje. Namesto ognja se vosek tali v izparilnikih (električnih ali na svečke), voski pa ob taljenju sproščajo dišave. Z njimi zlahka uravnavamo željeno intenzivnost vonja, ki ga želimo doseči. V primeru želje po močnejšem vonju v izparilnik preprosto položimo več voskov. Prav tako lahko ustvarjamo čisto svoje dišave, saj lahko enostavno zmešamo med sabo več različnih voskov.

Sojini voski raztreseni iz posodice
Foto: Facebook profil Jaac & Zaak

Dišeči voski pri Jaac & Zaak so vliti v oblike majhnih ljubkih medvedkov, srčkov in čokoladne ploščice, najdeš jih v številnih dišavah.

Podjetje, osredotočeno na okolje

Pri Jaac & Zaak se dobro zavedajo, da narava potrebuje našo pomoč. Zato v njihovi ponudbi najdeš samo izdelke, ki so okolju prijazni. Poleg sveč, dišečih voskov in izparilnikov ponujajo tudi naravno kozmetiko, čistila, čaje, kristale in še veliko več. Za celotno ponudbo pokukaj na njihovo spletno stran in jim sledi na družbenih omrežjih. Delijo namreč tudi nasvete za bolj zeleno življenje.

Prejšnji članekMladi Slovenci radi kupujejo ponaredke in piratizirajo
Naslednji članekKrajši delovni čas: Splošni konsenz naj bi bil jasen

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.