S srcem narejena kozmetika, ki slavi zdravilne učinke narave

Naravna kozmetika je v zadnjem času vse pogostejša tema pogovorov in to z dobrim razlogom. Ne vsebuje namreč škodljivih kemikalij in je še posebej primerna za vse z občutljivo kožo. Taka je tudi s srcem narejena slovenska naravna kozmetika Mia. Poudarja zdravilne učinke narave, izdelki pa so primerni tako za nego zdrave kot tudi občutljive kože in kože, nagnjene k alergijam.

Izdelki, primerni tudi za najbolj občutljivo kožo

Ustanoviteljica te kozmetične linije je Martina Švab, diplomirana medicinska sestra in vizažistka. Pri svojem delu se je srečevala z ljudmi, ki so imeli številne težave s kožo. Ko so jo povprašali po nasvetu za naravno kozmetike, jim pravzaprav ni znala odgovoriti, saj ni poznala kozmetike, ki bi jo lahko brez pomislekov priporočila. To se je spremenilo v idejo za lastno linijo naravnih kozmetičnih izdelkov, v katero verjame z vsem srcem.

Martina z družino, sedijo na kavču, v ozadju božično drevo

Ime Mia izvira iz španščine, saj ta beseda pomeni »moja«. Martina je namreč želela, da uporabnice in uporabniki kozmetiko sprejmejo povsem za svojo in jo tako tudi vzljubijo. Zato ji je na misel prišla beseda »moja«, ki v španščini pomeni Mia. Isti čas pa je ugotovila, da je to ime še posebej primerno, saj je njeni hčerki ime Mija. Martina pravi, da se je ime resnično obneslo in je nastala prekrasna zgodba, na katero je zelo ponosna.

Delaj s srcem in takoj bo lažje

Gre sicer za družinsko podjetje, ki ga sestavljata Martina in njen mož Miha, pa tudi otroka že pridno pomagata. Za večino dela poskrbita z možem, od marketinga, idej, pakiranja in pošiljanja izdelkov. Priznavata, da ima dan včasih premalo ur, vendar delata s srcem, voljo in ljubeznijo, zato jima pri tem ni težko. Pri snovanju novih izdelkov pa sodelujeta z magistri farmacije, tehnologi in drugimi strokovnjaki, ki zagotavljajo resnično najboljše izdelke.

Martina vonja kremo, v ozadju narava, čez sliko napis Mia naravna kozmetika in mehurčki

Ko smo jo povprašali o načrtih za prihodnost, je Martina izjavila, da želijo predvsem razširiti ponudbo izdelkov linije Mia. Osredotočajo se na 100 % naravne izdelke, narejene v Sloveniji, z njimi pa želijo pomagati čim večjemu številu ljudi, ki imajo težave s kožo ali pa jih zgolj razvajati z izdelki, narejeni z ljubeznijo. Trenutno že skoraj leto dni razvijajo 100 % naravno Anti-age kremo za obraz, ki bo v ponudbi že čez nekaj dni! Martina verjame, da bo ta izdelek uporabnike popolnoma navdušil.

»Sledi svojim sanjam«

Zanimalo nas je tudi, če ima kak nasvet za mlade, ki se želijo podati na lastno podjetniško pot. »Moj nasvet se bo verjetno slišal klišejski, vendar je resničen. Sledi svojim sanjam. Čeprav se ti na začetku zdi vse nemogoče in imaš v glavi en kup vprašajev, je najtežji del podjetniške poti ravno začetek. In ne pozabi, vse, česar se lotiš, naj bo narejeno z ljubeznijo, saj le v ljubezni ni strahu«.

 

 

Urednica revije Študent

Prejšnji članekKoliko časa bi potreboval, da peš obkrožiš Luno?
Naslednji članekZnano je, na katerih študijskih programih bo omejitev vpisa

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.