Šest trendov z Newyorškega tedna mode

Fashion Week je čas, ko nam vrhunski modni oblikovalci predstavijo modne trende, ki bodo dominirali naslednjo sezono. Ne glede na to, ali gre za modne revije septembra, na katerih si lahko ogledamo trende za prihajajočo pomlad ali pa za februarske modne revije, ki nam prikažejo modne smernice za prihajajočo jesen, nam te ponudijo sveže ideje in inspiracijo za novo osvežitev naše garderobe.

Z Newyorškega tedna mode, ki je potekal med 7. in 15. februarjem, smo za pripadnice ženskega spola pripravili izbor trendov, ki bodo letos jeseni nedvomno dominirali.

Rjavo usnje

Oblikovalci so letos predstavili različne kose oblačil iz rjavega usnja, v najrazličnejših odtenkih. Ali so to hlače, krilo ali plašč, s tem nedvomno neboš zgrešila! Če nisi zagovornica usnja, lahko seveda posežeš po umetnem usnju. Kombiniraš jih lahko z najrazličnejšimi barvami, od nevtralne bele, pa vse do udarne rdeče.

                              (Kolekcija: Veronica Beard, Jonathan Cohen)

Vijolična barva

Vajeni smo, da vedno na tednu mode prevladuje določena barva. Tokrat je to bila vijolična. Videli smo jo v skoraj vseh kolekcijah, v najrazličnejših odtenkih in kombinacijah. Definitivno dobro preglej svojo omaro in v njej poišči vijolične kose, saj bodo ti nedvomno prevladovali letošnjo jesen!

                                   (Kolekcija: Sally LaPointe, Kate Spade, Derek Lam)

»One shoulder trend«

Medtem ko je leta 2017 bila silhueta golih ramen eden izmed opaznih trendov, se sedaj vrača, vendar v nekoliko drugačni obliki. Letos bodo v modi oblačila, ki razkrivajo zgolj eno ramo. Odličen način, da pokažeš nekoliko kože, a ne preveč. Zelo šik!

                                 (Kolekcija: Rosie Assoulin, Prabal Gurung, Cushie)

Napihnjene bunde ali puhovke

Puhovke že v zadnjem času postajajo vse bolj priljubljene, ampak včasih imamo občutek, da so nekoliko preveč vsakdanje. To se bo letos spremenilo, saj so modni oblikovalci predstavili zelo soficticirane in elegantne puhovke, primerne za vse priložnosti!

                           (Kolekcija: Christian Siriano, Brandon Maxwell, Prabal Gurung)

Živalski vzorec 

Potiski v imitaciji leopardjih, tigrastih, zebrastih in drugih živalskih vzorcev nas sicer niso nikoli popolnoma zapustili. Že to sezono so bili eden izmed modnih trendov, med njimi pa bodo ostali tudi še naprej.

                                (Kolekcija: Marc Jacobs, Brandon Maxwell, Sally LaPointe)

Dvojne torbice

Rek pravi, da sta dva boljša kot eden. Tega se očitno prav dobro zavedajo tudi modni kreatorji, ki so na letošnjem tednu mode predstavili zelo atraktiven modni trend – dvojne torbice. Majhne, velike, okrogle, ravne… Vseeno je kakšne, važno je le, da sta dve!

V uredništvu menimo, da je ta trend zelo zanimiv in hkrati priročen za vse pripadnice nežnejšega spola. Saj veste punce, ponavadi nam vedno zmanjka prostora v torbici. Le kaj je torej boljšega, kot imeti kar dve?!

                                (Kolekcija: Kate Spade, Ulla Johnson)

Prejšnji članekApple pripravlja nov emoji!
Naslednji članekPreženi mačka s temi nasveti

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.