Sodelujem pri movembru, a imam slabo brado! Kako priti do boljše brade?

Prišli smo do novembra, ki je vsako leto znan tudi kot movember. Gre za mesec, v katerem si moški pustijo brke, kot znak ozaveščanja o mentalni bolezni, raku na modih in prostati. Vse več prihaja tudi do tega, da si tisti z manj izrazitimi brki pustijo brado. Zato ti podajamo tri nasvete, kako doseči boljšo brado.

1. Čas je ključen

Mnogi moški se soočajo s težavo, da jim brada ali brki rastejo zelo počasi. Medtem ko gledajo, kako kolegom v nekaj dneh zraste brada, jim prvi obrisi brade nastanejo šele v tednu ali dveh. Poleg tega ima njihova brada očitne luknjice. Če se podobne težave pojavljajo tudi tebi, je treba vedeti, da kljub temu ne smeš odnehati. Nekateri se ne obrijejo po dva ali tri tedne, a se potem predajo. Pomembno je, da vztrajaš vsaj dva meseca. Brade lahko po nekaterih ugotovitvah rastejo tudi do šest mesecev. Seveda moraš med tem časom brado neprestano urejati, če prihaja do neenakomerne rasti.

2. Dovolj spanca in manj stresa

Za boljšo rast potrebuješ vsaj osem ur spanca. Med spanjem se temperatura telesa ohladi, kar omogoči boljše kroženje krvi. Ta hrani tudi korenine las in dlak, ki potem rastejo hitreje. Pomembna je tudi raven vsakdanjega stresa. Večji stres pomeni slabši imunski sistem, kar pomeni slabšo rast las in dlak.

via GIPHY

3. Prehrana in fizična aktivnost

Tako kot za zdravo življenje tudi pri bradi veliko pomenita prehrana in telesna aktivnost. Pri rasti brade je ključen hormon testosteron, ki se ustvarja z redno fizično aktivnostjo. Kar se tiče prehrane, velja podobno, kot so nas učili v šoli. Jesti je treba čim več sadja in zelenjave. Še posebej dober učinek naj bi imeli različni oreščki in pomaranče.

Rast brade je lahko tako zelo kompleksen proces. Če tudi po dveh mesecih in skrbnem prehranjevanju ter miganju brada ne izgleda dobro, potem ti ni usodno imeti brade. V uteho ti je lahko podatek, da si to usodo deliš s približno 45 % moških na svetu. Vedeti je treba tudi, da je možnost rasti brade v veliki meri genetska, tako da ti veliko pove dejstvo, ali ima tvoj oče dobro brado. Prav tako se rast in gostota dlak razvija nekje od 18 do 30 leta, zato upanje še vedno obstaja.

Prejšnji članekPrihodnost mRNA cepiv
Naslednji članekOcena filma: Venom 2

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.